„A zenében érzem magam otthon igazán”
Utoljára módositva: 2019-09-12 12:42:29

Másfél év kihagyás után visszatér a színpadra a szatmári énekesnő: Martocsán Gyöngyi éppen új lemezén dolgozik. A partiumi magyar énekesnő karrierjéről és terveiről nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Martocsán Gyöngyi azon kevés partiumi magyar énekesnő egyike, aki popzenével igyekszik megörvendeztetni hallgatóságát. A színpadon való legelső bemutatkozása óta számos koncerten van túl, viszont babája születése miatt másfél éves szünet következett karrierjében. A szünet után megtörtént a visszatérés, erről és terveiről nyilatkozott lapunknak.

— Mióta énekelsz, hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

— Egészen kicsi korom óta rajongok a zenéért, de csak három éve kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, órákat vettem, majd 2017-ben megvolt az első fellépésem is: Lázáriban volt az első koncertem. Kicsi korom óta álmodtam a színpadi szereplésről, ami most valósággá vált. A 2017-es évet egy jó évnek mondhatom, számos fellépésem volt, szépen beindultak a dolgok, de közben jött a baba, és másfél év kihagyás következett. Ezt az időt szerettem volna a babámra fordítani, úgy gondolom, ez így volt rendjén. Karrierem elején Bertici Attila egyengette az utamat, ő segített megtalálni az első fellépési lehetőségeket, amiért nagyon hálás vagyok neki. Mára már sikerült saját lábra állni, és önállóvá válni a zenei pályán.

— Mennyire lesz nehéz a visszatérés a kihagyás után?

— Igazából már nagyon vártam, hogy újra színpadra lépjek, három hete volt is egy koncertem, és büszkén állíthatom, hogy nagyon jól sikerült. A kihagyás során igyekeztem ismét formába hozni magam, leadni néhány kilót, amik a terhesség során felkúsztak, és úgy érzem, ez mára sikerült, és teljes erőbedobással koncentrálhatok ismét az éneklésre.

Természetesen minden kezdet nehéz, ismét el kell érjem, hogy az emberek megismerjenek, tudják, hogy kész vagyok újra elfogadni a koncertfelkéréseket, meghívásokat.

— Beszélj egy kicsit a zenédről!

— Kedvelem a zene szinte minden formáját, de leginkább a popzene áll közel hozzám, ebben érzem magam otthon igazán, függetlenül attól, hogy egy lágyabb, romantikus dalról van szó, vagy egy dinamikusabb, bulizós számról. Számomra ebben van kiteljesedés.

— Ki szolgáltatja a zenei hátteret?

— Egy nagyon elismert nagyváradi stúdióval dolgozom együtt, ők nagyon sokat segítenek a dalok elkészítésében. A dalszövegeimet igyekszem most már saját magam írni, de a régebbi dalaim java részét mások írták.

Amikor nehezebben jön az ihlet, vagy nincs inspiráció, ilyenkor egy kedves barátom, Sebő Dániel Attila az, aki támogatást nyújt, nem feltétlenül a szövegírásban, inkább ő a lelki támaszom.

Vannak dalaim, amiket Kovács Erik írt, főként a régebbi dalok, ezekhez szeretnénk most videoklipet készíteni. Jelen pillanatban egy klip van készülőben, és további öt dalhoz tervezünk még forgatást.

— Mit lehet tudni az új lemezről?

— Ami az új lemezt illeti, csak jövő év elejére készül el a teljes album, de néhány dalt már bizonyára idén is hallhat róla a közönség. Várhatóan 12 dalom lesz a lemezen, amit úgy néz ki, Budapesten fogunk megjelentetni. A dalok zenei világa a nagyváradi stúdióban születik meg az én ötleteim és elképzeléseim szerint.

A dalszövegek pedig többnyire a mindennapokról szólnak. Nem feltétlenül csak szerelmes számok ezek, vannak szomorkásabb dalok is, hiszen minden ember más, mindenki másként érez, éppen ezért szeretném, hogy bárki megtalálhassa önmagát ezekben a dalokban. Szeretnék mindenkinek egy kis darabot adni abból, amit én csinálok.

— Hol hallhatók most a dalaid?

Jelenleg a Facebookon és a YouTube-csatornámon követhetnek mindazok, akik szeretnék hallgatni a dalaim, éppen ezért mindenkit arra bátorítok, hogy like-olja és kövesse ezeket a felületeket, hiszen itt lesznek legelőször láthatók a videoklipek, hallgatók a legújabb számok.

— Milyen eseményeken lépsz fel, kiktől várod elsősorban a felkéréseket?

Eddig felléptem már különböző fesztiválokon, községnapokon stb. Elsősorban a polgármesteri hivatalok által szervezett vidéki és városi rendezvényekről várom a felkéréseket, de különböző családi eseményeken, esküvőkön is szívesen énekelek, akár saját dalaimat, de akár ismert előadók népszerű dalai közül is.

— A terveidről mit lehet tudni, hol láthat legközelebb a közönség?

— A rövid távú tervek között most elsősorban az új lemez kiadása élvez prioritást, közben pedig több meghívásnak eleget téve készülök a következő fellépéseimre, amelyek előreláthatóan különböző magyarországi zenés tv-műsorokban lesznek: a jövőben a Szatmári Vigadó és a Zenebutik műsorán is láthatnak a kedves tévénézők. A zenebutikos felvétel itt, Szatmárnémetiben lesz, méghozzá szeptember 18-án az Esedra étteremben. Ezeken kívül természetesen várom a felkéréseket a jövő évi szezonra, községnapokra, különböző fesztiválokra. Ezekkel kapcsolatosan pedig bátran keressenek meg a szervezők a Facebook-oldalamon, vagy e-mailben: gyongyimartocsan@gmail.com.

Elérhetőségek: Facebook és YouTube

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...