„Cserbenhagyásos” gázolás a zebrán
Utoljára módositva: 2018-09-24 17:53:07

Hétfő reggel pár perccel 8 óra előtt Szatmárnémetiben, a Henri Coandă sugárút (Batizi út) elején, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Líceum előtti zebrán sodort el egy 15 éves diáklányt a 37 éves, batizi illetőségű sofőr.

A férfi azonnal megállt és a lány segítségére sietett, majd miután kiderült, hogy az apróbb karcolásokat leszámítva nem történt baja és jól érzi magát, mindketten folytatták útjukat — nem sokkal később azonban a diáklány rosszul lett, a pedagógusok riasztották a rohammentőt, amely azonnal a sürgősségire szállította kivizsgálásra, a batizi férfi ajtaján pedig baleset helyszínének engedély nélküli elhagyása, cserbenhagyás és testi sértés okozása vádjával kopogtatott a rendőrség.

A ‘cserbenhagyásos gázolás’ megnevezést hallva mindenki arra gondol, hogy a gépkocsivezető megállás nélkül továbbrobogott, nem is törődve áldozatával — pedig, mint azt a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivőjétől megtudtuk, az esetek zöme a tegnap reggelihez hasonló eseménysort fed: a sofőr megáll, az elsodort/ütött áldozat jól érzi magát és külsérelmi nyomok sincsenek rajta (hallani sem akar róla, hogy orvoshoz vigyék), később azonban mégis orvoshoz kerül, a törvény pedig akkor már cserbenhagyónak minősíti a gépkocsivezetőt. „Nagyon fontos, hogy bármilyen, személyt érintő közúti incidens esetében azonnal értesítsük a rendőrséget — akkor is, ha úgy tűnik, az áldozatnak haja szála sem görbült, ha pedig ő nem akarja megvárni a kiérkező egységet, kérjük el személyi igazolványát és jegyezzük fel adatait. A rendőrséget abban az esetben is mindenképpen értesíteni kell, ha a baleset helyszínét azért hagyja el a gépkocsivezető, hogy az áldozatot kórházba/orvoshoz vigye” — hangsúlyozta Paula Cochera.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...