„Fără unguri în decizii” – biztatják a román szavazókat
Utoljára módositva: 2019-05-26 17:03:39

Román pártok már az RMDSZ 5 százalék alá kerülését ünneplik, miközben ismeretlen számról arra bíztatják a szavazókat sms-ben, hogy itt a lehetőség egyszer s mindenkorra kivonni a magyar politikusokat a döntéshozatalból.

Bő négy óra van még az urnák zárásáig és valamennyit sikerült lefaragni a román és magyar szavazók részvételi aránya közötti különbségből, optimizmusra messze nincs ok, s nagy kérdés, hogy urnazárásig sikerül-e teljesen ledolgozni a lemaradást, netán előnyre szert tenni vagy sem, és esetleg úgy járunk, mint a felvidéki (szlovákiai) magyarság, akiknek nem lesz képviseletük az Európai Parlamentben a következő években, mert csak 4,95 %–os eredményt értek el.

Pataki Csaba és Kereskényi Gábor is arra bíztatja a szatmári magyarokat, hogy folytassák a mozgósítást, s minél nagyobb arányban vegyenek részt a választáson — annál is inkább, mert bizonyos román pártok máris ünneplik az RMDSZ 5 %alá kerülését és most látják a legjobb lehetőséget arra, hogy megszabaduljanak a magyaroktól. Ismeretlen számról küldött, román nyelvű “mozgósító” üzenetük nem kertel: “Románok, gyertek szavazni, pár lépés választ csak el attól, hogy kiebrudaljuk a magyarokat a politikából. A mi nagy számú jelenlétünk azt jelenti: magyarok nélkül a döntéshozatalban”.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...