„Hatvanas” csapattal mérkőzik a VSK
Utoljára módositva: 2020-01-24 14:04:15

Nem borulhat a papírforma szombaton sem, a női kosárlabda élvonal A-csoportjának brassói mérkőzésén is, ahol a helyi CSTBv Olimpia együttese a második helyen tanyázó Szatmárnémeti VSK-t fogadja: Mauro Procaccini edző alakulata ugyanis a két pontért utazott tegnap a Cenk-alatti településre.

A két csapat ebben az idényben először találkozik egymással. Az alapszakasz első felvonásában ugyanis a brassóiak a Keleti-csoportban szerepeltek, ahol 7 győzelemmel és 5 vereséggel a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a CSM Târgoviște mögött a harmadik helyen zártak. Vagyis, utolsóként jutottak be a középszakaszba, ahol eddig mindkét meccsüket elvesztették. Előbb odahaza a címvédő Sepsi verte őket harminchat pontos különbséggel, majd Tâgoviștén kaptak ki három ponttal.

Az Olimpia és a VSK legutóbb a tavalyi bajnoki kiírás elődöntőjében mérkőzött egymással, akkor a szatmáriak három egymás követő meccsen verték a brassóiakat a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Dan Calancea edző csapata idén a bajnokságban, illetve a kupasorozatban játszott eddigi 16 mérkőzésből csak kettőn nem tudott hatvannál több pontot dobni (43 a Sepsivel, 57 a Târgoviștéval bajnoki meccsen). Vagyis, egy olyan ellenféllel áll szemben szombaton a VSK, amely ellen kőkeményen kell védekezni, hiszen a játékosai pontosan dobnak.

A szatmári alakulat a bajnokságban november 30. óta veretlen. A középszakaszban mindkét meccsét idehaza játszotta a Procaccini-csapat, és a kolozsváriakat és az aradiakat is csak egy-egy ponttal küldte haza. A Maros-partiakkal viszont alaposan megizzadtak, a kilenc pontos siker pedig egy jobbnak ítélhető harmadik negyednek köszönhető.

A dobott pontok számát illetően a VSK neve mellett is szerepel egy ijesztő statisztikai adat: ebben a hónapban 5 meccset játszott a VSK (2 bajnoki, 1 kupameccs, 2 CEWL-mérkőzés), és a 20 negyedben csak ötször történt meg, hogy tíz perc alatt legalább 20 pontot dobott a csapat. A többi 15 negyedben viszont 18 pontnál kevesebbet dobtak a lányok.

A brassóiak statisztikáját, és a VSK mutatóját összehasonlítjuk, vélhetően nem lesz sétagalopp szombati mérkőzés. A cél viszont nem lehet más: a szatmári csapatnak győznie kell.

Női kosárlabda-bajnokság, középszakasz, A-csoport, 3. forduló

Brassói CSTBv Olimpia – Szatmárnémeti VSK (szombat, 17 óra)

FCC Baschet Arad – Kolozsvári Universitatea

CS Municipal Târgoviște – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...