„Iskolába megyek” — 250 lejes segítség
Utoljára módositva: 2019-08-01 09:27:45

Tankönyvekre, taneszközökre és sportfelszerelésre költhető, 250 lej összértékű vásárlási utalvánnyal támogatná a diákokat a szaktárca.

Minden elemi, gimnáziumi, líceumi és szakiskolai oktatásban részt vevő romániai diáknak 250 lej értékű utalványokat biztosítana a 2019/2020-as tanévben az Oktatási Minisztérium, amelyeket tankönyvek, taneszközök és sportfelszerelés vásárlására fordíthatnak — derül ki a szaktárca honlapján közzétett határozattervezetből, amely augusztus 7-ig van közvitán.

Az „Iskolába megyek” projekt keretében öt darab, egyenként 50 lejes utalványt osztanának ki az igénylők között. Az alkalmazási metodológia szerint a kérvényeket a tanévkezdést követően október 15-ig lehet majd benyújtani, az oktatási utalványokat pedig 2020. június 12-ig lehet levásárolni. A kérvények leadását követően 15 nap áll az oktatási intézmények rendelkezésére, hogy leellenőrizzék ezeket, és legkésőbb 2019. november elsején közölniük kell a jogosultak névsorát — az utalványokat ezt követően kapják meg a tanulók. A diákoknak tilos eladniuk, továbbadniuk ezeket a vouchereket pénzért vagy egyéb szolgáltatásokért, juttatásokért. Szintén tilos az utalványokat egyébre beváltani, mint tankönyvek, taneszközök, az iskolai programban szereplő kötelező olvasmányok, atlaszok, szótárak és sporteszközök, sportfelszerelések.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...