„Koporsó négy keréken”
Utoljára módositva: 2020-01-17 18:19:05

Családon belüli bántalmazáshoz siető rendőrök baleseteztek a Sárerdőn — keményen kritizálta a rendőrautók állapotát a szakszervezet.

Csütörtökön este, 22 óra körül a Sárerdőn balesetezett a szatmári közrendészet egyik egysége — a 112–es egységes hívóra érkezett, családon belüli bántalmazás és erőszak miatti segélykérés helyszínére siettek, amikor a csúszós úttesten, az egyik kanyarban a fiatal rendőrnő elveszítette uralmát a jármű — egy több mint 10 éves, agyonstrapált, több százezer kilométer lefutott Dacia Logan — fölött, ami átsodródott a szembe sávba és az árokba csapódott, ‘fejtetőn’ állva meg. A baleset következtében mindkét rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett.
Az esetet követően az Europol Rendőrszakszervezet kemény szavakkal üzent Vela belügyminiszternek: „Az este Szatmár megyében balesetezett bevetési kocsi is annak a híres 2005–ös Dacia Logan kategóriának a sorozatából való, amit inkább lehet négy keréken járó koporsónak nevezni, mintsem bevetései kocsinak, annyira lestrapált állapotban vannak. Az javasoljuk a belügyminiszternek, hogy ha már nincs pénz új autókra, legalább vegyenek egy tételnyi koporsót számunkra.” — írták. A felháborodás és a botrány a tárcavezetőig elért; a Román Rendőrség autóparkjának állapotára vonatkozó kérdésre válaszolva Marcel Vela belügyminiszter vehemensen kikelt elődje, Carmen Dan ellen, aki járőrkocsik helyett luxusautókat vásárolt. „A minisztérium pénzéből egy ultramodern BMW 7–est vételezett a Képviselőház számára és négy, darabonként 200 000 eurós, vadonatúj VW Touareget a csendőrségnek, hogy legyen mivel óvják a szociáldemokrata honatyák biztonságát.” – mondta, hozzátéve: ennyi pénzből nagyon sok járőrautót lehetett volna beszerezni.
A Szatmár Megyei Rendőr-Felügyelőség állományában egyébként (sok-sok évi várakozást követően), 2018 késő őszén érkezett 12 új, Dacia Logan típusú rendőrautó, melyekkel annak a bizonyos 2005–ös szériának leginkább tönkrement, szinte már roncstelepre való autóit cserélték le, de nagyon sok egység és őrs mai napig is azokkal közlekedik még.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...