„Megmenekülhet” a halmi járat
Utoljára módositva: 2018-03-08 08:48:51

Március 10–11-én számolni fogják a Halmi–Szatmárnémeti vonat utasait: ha valóban sokan utaznak, a CFR eláll eredeti tervétől, és marad a járat.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a vasúttársaság március elsejétől — költségcsökkentésre hivatkozva — a Nagybányáról induló, Szatmárnémetit is érintő és Bukarestbe érkező vonatjárat megszüntetése mellett, valamint a Halmi–Szatmárnémeti vonat esetében pedig a hétvégi járatok eltörlése mellett döntött. Mindkét járat fontos szerepet tölt be a szatmáriak vasúti közlekedésében, hiszen a Bukarestbe tartó vonat napi kapcsolatot teremt a fővárossal (és nem csak), a Halmi–Szatmárnémeti járat pedig a megye egyik legforgalmasabb vonala, amelyen havonta több mint 8000-en utaznak, és nemcsak hétköznapokon, hanem hétvégente is.

„Szentes Józseffel, a vasúttársaság személyszállítási részlegének vezetőjével sikerült megegyeznünk abban, hogy felülvizsgálják a Szatmár megyét is érintő járateltörlések ügyét. Ennek következtében már döntés is született: mégsem szüntetik meg a Szatmárnémeti–Bukarest járatot, a Halmi–Szatmárnémeti vonalon pedig március 10–11-én fogják megvizsgálni a hétvégi közlekedést. Ha pedig bebizonyosodik, hogy hétvégén is sűrűn használt járatról van szó, elállnak az eredeti tervüktől” — magyarázza Magyar Lóránd képviselő, aki tegnap folytatott megbeszélést a Román Vasúttársaság személyszállító részlegének (CFR Călători) igazgatójával annak érdekében, hogy álljanak el a megye lakosságának életét nagymértékben befolyásoló járatok végleges/időszakos törlésétől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...