„Összetartozunk, és egymásért vagyunk! — rendezvénysorozat Tasnádon
Utoljára módositva: 2019-10-19 11:22:20

Ma kezdődik, és egy héten át, jövő vasárnapig tart a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Tasnádi Magyar Napok rendezvénysorozat, ami ebben az évben is változatos programmal jelentkezik.

A Tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület szervezésében, Tasnád Helyi Tanácsa, illetve a Communitas Alapítvány támogatásával október 19. és 27. között immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Tasnádi Magyar Napok rendezvénysorozat. A társszervező idén is az RMDSZ tasnádi szervezete. Az előző évekhez hasonlóan ez az esemény a közös értékek és hagyományok megjelenítésével kívánja erősíteni a város magyar közösségében a nemzeti hovatartozás tudatát az „Összetartozunk, és egymásért vagyunk!” jelmondat szellemében. A rendezvénysorozat szervezői igyekeztek változatos programokat összeállítani a hét minden napjára. Ma 15 órától a tasnádi kultúrotthonban Kolompos mulatság címmel gyermekprogram várja az érdeklődőket. Vasárnap 18 órától a Caritas-teremben magyar zeneszerzők kamaramuzsikájából lesz válogatás. Közreműködnek: Tokaji-Eikeset Erzsébet Krisztina (cselló), valamint Brezóczki Gabriella és Czumbil Bernadett (zongora). Október 21-én, hétfőn 18 órától dr. Raffay Ernő tart történelmi előadást a Református Gyülekezeti Házban. Október 22-én, kedden 18 órai kezdettel Szamos-napot tartanak a Caritas nagytermében. Az eseményen az olvasók és a leendő olvasók találkozhatnak a lap szerkesztőivel, néhány írójával és négy középiskolás diákkal, akik a Szamosban megjelent írásaikból olvasnak fel Fehér Imola író, kultúraszervező irányításával. A lap bemutatása után A fiatalok szerepe a kulturális életben címmel rövid előadást tart dr. Frigy Szabolcs egyetemi oktató, iskolapszichológus, majd egy kerekasztal-beszélgetésen tehetnek fel kérdéseket a résztvevők, és mondhatják el, milyennek képzelnek el ők egy kulturális, társadalmi, közéleti havilapot.

Október 24-én, csütörtökön 18 órától dr. Vass Zoltán, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumának osztályvezető főorvosa a Caritas nagytermében Barátokkal barátokhoz, tasnádiakkal tasnádiakhoz — egészségügyi interaktív beszélgetés címmel tartja meg a Hit és gyógyítást. Az esemény két részből áll. Az első részben dr. Vass Zoltán a tasnádi kórház múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszél. A tasnádi kórházat idős Szilágyi József doktor alapította, a beszélgetésen részt vesznek a gyerekei: dr. Bzduch Márta és Szilágyi József. A jelenlegi tasnádi orvosok közül jelen lesznek: dr. Sejk Mónika, dr. Nagy Tünde, dr. Dohi Lóránd. Marc Adrian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere beszél a tasnádi kórházban megvalósításra váró tervekről. A második részben dr. Vass Zoltán a lisztérzékenységről tart előadást. A kulturális részben közreműködik Kovács Árpád és unokája.

Október 25-én, pénteken 19 órától a Caritas-teremben Maksa Zoltán humorista szórakoztatja a közönséget. Október 26-án, szombaton 17 órától a Moziteremben ünnepi műsor várja a közönséget. Fellépnek: a tasnádi általános és középiskola néptánccsoportja, a kalotaszegi Legénytársulat, a Nyíló Akác néptáncegyüttes, a Terbete néptáncegyüttes és a Rezeda zenekar. Az ünnepi hét vasárnap 11.30 órakor ökumenikus istentisztelettel zárul a református templomban. Az istentisztelet után koszorúzás lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...