„Tudják, mi a teendő, és ez megnyugtató”
Utoljára módositva: 2019-09-18 10:15:24

A nagykárolyi kulturális központ tűzvédelemért felelős munkatársa fia segítségével oltotta el a szociális toronyházban keletkezett tüzet.

Tűz lobbant fel hétfőn a nagykárolyi központi szociális toronyházban, a volt mezőgazdasági középiskolai bentlakásban. A kulturális központ munkatársai, illetve egy fiatalember, Orbán Alex lélekjelenlétének köszönhetően nem terjedt tovább a tűz. A részleteket tudakoltuk a művelődési ház munkatársaitól.

„Dél körül az egyik kollegina kiabált: Barna, Barna! Ugyanis a Nagykárolyi Kulturális Központ keretében Orbán Barna a tűzvédelemért felelős munkatárs. A szociális tömb egyik első emeleti ablakából ömlött a füst. Szerencsére éppen itt volt a munkatársunk fia, Alex is, aki fiatal és dinamikus. Rögtön rácsatlakoztatták a locsolócsövet a kútra, és akkor Orbán Alex különösen bátran viselkedett. Átugrotta a kerítést, úgy locsolta az épületet, oltotta a tüzet. Sokan kimenekültek addigra az épületből, igaz, olyan is akadt, aki a negyedik emeletről kedélyesen nézte a tűzoltást. Mi féltünk, hiszen lehetett volna ott gázpalack vagy egyéb, ami robbanást okozhat… A lényeg az, hogy mire 6–8 perc múlva kiértek a tűzoltók, addig szinte teljes egészében sikerült eloltaniuk a tüzet a fiúknak, azaz Orbán Barnának és a fiának, Alexnek” — mesélte a kulturális központ egyik munkatársa. Hozzátette: nagy volt az ijedelem, ugyanakkor az eset be is bizonyította, hogy a tűzvédelemért felelős munkatársak adott esetben hatékonyak tudnak lenni. „Tudják, mi a teendő, és ez megnyugtató” — fogalmazott. Elmondta, hogy havi rendszerességgel tartanak egyfajta tűzvédelmi képzést nekik. Egyébként szerencsére nem volt hasonló bevetésre szükség a színházban vagy a művelődési házban. Mindazonáltal jó tudni, hogy a felújítás során aránylag számottevő óvó berendezést üzemeltek be, például kifejezetten nagy víztartály van a színház épülete alatt.

A hivatásos lánglovagok is megdicsérték a kulturális központ munkatársát (és annak fiát); mint mondták, a közbelépésüknek köszönhetően jóval kisebb a keletkezett kár, sőt, sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését is.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...