„Tudják, mi a teendő, és ez megnyugtató”
Utoljára módositva: 2019-09-18 10:15:24

A nagykárolyi kulturális központ tűzvédelemért felelős munkatársa fia segítségével oltotta el a szociális toronyházban keletkezett tüzet.

Tűz lobbant fel hétfőn a nagykárolyi központi szociális toronyházban, a volt mezőgazdasági középiskolai bentlakásban. A kulturális központ munkatársai, illetve egy fiatalember, Orbán Alex lélekjelenlétének köszönhetően nem terjedt tovább a tűz. A részleteket tudakoltuk a művelődési ház munkatársaitól.

„Dél körül az egyik kollegina kiabált: Barna, Barna! Ugyanis a Nagykárolyi Kulturális Központ keretében Orbán Barna a tűzvédelemért felelős munkatárs. A szociális tömb egyik első emeleti ablakából ömlött a füst. Szerencsére éppen itt volt a munkatársunk fia, Alex is, aki fiatal és dinamikus. Rögtön rácsatlakoztatták a locsolócsövet a kútra, és akkor Orbán Alex különösen bátran viselkedett. Átugrotta a kerítést, úgy locsolta az épületet, oltotta a tüzet. Sokan kimenekültek addigra az épületből, igaz, olyan is akadt, aki a negyedik emeletről kedélyesen nézte a tűzoltást. Mi féltünk, hiszen lehetett volna ott gázpalack vagy egyéb, ami robbanást okozhat… A lényeg az, hogy mire 6–8 perc múlva kiértek a tűzoltók, addig szinte teljes egészében sikerült eloltaniuk a tüzet a fiúknak, azaz Orbán Barnának és a fiának, Alexnek” — mesélte a kulturális központ egyik munkatársa. Hozzátette: nagy volt az ijedelem, ugyanakkor az eset be is bizonyította, hogy a tűzvédelemért felelős munkatársak adott esetben hatékonyak tudnak lenni. „Tudják, mi a teendő, és ez megnyugtató” — fogalmazott. Elmondta, hogy havi rendszerességgel tartanak egyfajta tűzvédelmi képzést nekik. Egyébként szerencsére nem volt hasonló bevetésre szükség a színházban vagy a művelődési házban. Mindazonáltal jó tudni, hogy a felújítás során aránylag számottevő óvó berendezést üzemeltek be, például kifejezetten nagy víztartály van a színház épülete alatt.

A hivatásos lánglovagok is megdicsérték a kulturális központ munkatársát (és annak fiát); mint mondták, a közbelépésüknek köszönhetően jóval kisebb a keletkezett kár, sőt, sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését is.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...