„Ügyészként” majd’ 30 000 lejt csalt ki
Utoljára módositva: 2017-08-17 09:19:29

Úgy tűnik, minden hatósági figyelmeztetés és számtalan figyelemfelkeltő cikk ellenére a „balesetes” telefonos csalási módszer még mindig virágzik — és még mindig vannak olyan, a „szerencsétlenség” sokkoló hírétől megzavarodott idős személyek, akik gondolkodás nélkül átadják a csalóknak a kért pénzösszegeket, nem is keveset.

Egy 78 éves szatmárnémeti néni augusztus 13-án jelentette a rendőrségen, hogy 20 000 lejt csaltak ki tőle — a telefonáló férfi ügyésznek adva ki magát közölte, hogy a néni veje súlyos balesetet okozott, s azonnal 27 000 lejre van szükség, ennyit kell a vőnek kártérítésként s költségekként kifizetnie. Az idős nőnek „csak” 20 000 lejt sikerült összeszednie — a csalóknak ennyi is elég volt —, férje pedig átadta a lakóházuk előtt megjelenő, ismeretlen nőnek. Alig egy nappal később, augusztus 14-én egy 74 éves néni jelentette a rendőrségen, hogy csalás áldozatává vált — őt is az „ügyész” hívta fel, ez alkalommal azonban a néni fia okozott személyi sérüléssel járó balesetet, sőt, le is tartóztatták, de „kölcsönös megegyezés útján” s 8300 lej kifizetésével elsimítható az ügy. Akárcsak az előző esetben, a néni egy számára ismeretlen nőnek adta át a pénzt az „ügyész” által megadott találkahelyen. A rendőrség nagy erőkkel folytatja a nyomozást a csalók azonosítása és a pénz visszaszerzése érdekében, ugyanakkor nyomatékosan kér mindenkit: ne dőljenek be a csalásnak, ne adjanak pénzt ismeretlen személyeknek! Elsődlegesen feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot az „elkövető” (vagy más esetben „sérülést szenvedett”) rokonnal, s jelentsék a 112-es egységes segélyhívón a gyanús telefonálást. Sem a rendőrség, sem az ügyészség, sem az orvosok/mentőszolgálati dolgozók nem telefonálnak pénzt kérve.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...