„Ügyészként” majd’ 30 000 lejt csalt ki
Utoljára módositva: 2017-08-17 09:19:29

Úgy tűnik, minden hatósági figyelmeztetés és számtalan figyelemfelkeltő cikk ellenére a „balesetes” telefonos csalási módszer még mindig virágzik — és még mindig vannak olyan, a „szerencsétlenség” sokkoló hírétől megzavarodott idős személyek, akik gondolkodás nélkül átadják a csalóknak a kért pénzösszegeket, nem is keveset.

Egy 78 éves szatmárnémeti néni augusztus 13-án jelentette a rendőrségen, hogy 20 000 lejt csaltak ki tőle — a telefonáló férfi ügyésznek adva ki magát közölte, hogy a néni veje súlyos balesetet okozott, s azonnal 27 000 lejre van szükség, ennyit kell a vőnek kártérítésként s költségekként kifizetnie. Az idős nőnek „csak” 20 000 lejt sikerült összeszednie — a csalóknak ennyi is elég volt —, férje pedig átadta a lakóházuk előtt megjelenő, ismeretlen nőnek. Alig egy nappal később, augusztus 14-én egy 74 éves néni jelentette a rendőrségen, hogy csalás áldozatává vált — őt is az „ügyész” hívta fel, ez alkalommal azonban a néni fia okozott személyi sérüléssel járó balesetet, sőt, le is tartóztatták, de „kölcsönös megegyezés útján” s 8300 lej kifizetésével elsimítható az ügy. Akárcsak az előző esetben, a néni egy számára ismeretlen nőnek adta át a pénzt az „ügyész” által megadott találkahelyen. A rendőrség nagy erőkkel folytatja a nyomozást a csalók azonosítása és a pénz visszaszerzése érdekében, ugyanakkor nyomatékosan kér mindenkit: ne dőljenek be a csalásnak, ne adjanak pénzt ismeretlen személyeknek! Elsődlegesen feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot az „elkövető” (vagy más esetben „sérülést szenvedett”) rokonnal, s jelentsék a 112-es egységes segélyhívón a gyanús telefonálást. Sem a rendőrség, sem az ügyészség, sem az orvosok/mentőszolgálati dolgozók nem telefonálnak pénzt kérve.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...