0,6 százalékkal nőtt a román ipari termelés
Utoljára módositva: 2019-05-14 12:50:19

Az idei első negyedévben 0,6 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

A szezonálisan és naptári hatással kiigazított adatok szerint a növekedés 1,2 százalék volt. A nyers adatok szerinti bővülés a feldolgozóiparnak volt köszönhető, amelynek termelése 1,2 százalékkal emelkedett, illetve a nyersanyagok kitermelése is 0,3 százalékkal nőtt.

Ugyanakkor márciusban a nyers adatok szerint az ipari termelés 0,2 százalékkal csökkent a tavalyi év harmadik hónapjához mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint viszont 1,4 százalékkal nőtt.

A statisztikai intézet szintén a héten közölte, hogy az új ipari megrendelések 5,6 százalékkal nőttek az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához mérten, márciusban 2,4 százalékkal bővültek éves összevetésben. Az iparban tevékenykedő vállalatok árbevétele az idei első negyedévben 6,6 százalékkal emelkedett.

Tavaly egész évben a román ipari termelés 3,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, amit leginkább a feldolgozóipar serkentett. 2017-ben az ipari termelés 8,2 százalékkal haladta meg a 2016-os szintet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...