100 kilós bombát is robbantottak
Utoljára módositva: 2018-02-10 08:53:37

Nagyszabású lövedékmegsemmisítő akciót hajtottak végre a katasztrófavédelmi felügyelőség szatmárnémeti és nagykárolyi tűzszerészei Majtény közelében, a belügyminisztérium céllövészeti területén.

A nem mindennapi robbantások során 11 darab különféle kaliberű, második világháborús lövedéket és tüzérségi gránátot semmisítettek meg a pirotechnikusok, valamint azt a 100 kilogrammos, repülőről ledobott bombát is, amelyre pár nappal ezelőtt bukkantak a Pescăruş-tó közelében. Míg a második világháború mementójaként itt maradt kisebb lövedékekre, gránátokra és ezek alkatrészeire viszonylag gyakran bukkannak a különböző mezőgazdasági munkák végzése vagy épp házalap kiásása közben, ekkora nagyságú bombát (szerencsére) csak ritkán találnak — egy ócskavasat kereső-gyűjtő férfi bukkant rá a hatalmas fémdarabra az egykor jobb napokat látott, mostanra szemétlerakónak használt Pescăruş-tó közvetlen közelében, s amint rájött, hogy az bizony egy fel nem robbant, világháborús bomba, azonnal értesítette a katasztrófavédelmiseket. Ők egyébként ismételten felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben bármiféle lövedéket, bombát, gránátot találnak, semmiképp ne nyúljanak hozzá, ne próbálják szétszedni (volt már példa ilyen, kíváncsiság vezette tettre is), ne mozdítsák meg, ne emeljék ki s akarják elszállítani — hiszen ezek a robbanóeszközök megrongálódott, rozsdás állapotuk ellenére is aktívak lehetnek és robbanhatnak —, hanem azonnal értesítsék a hatóságokat a 112-es egységes segélyhívón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...