103 bevetés egy hét alatt
Utoljára módositva: 2019-02-12 10:37:25

Akciódús hetet tudnak maguk mögött a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség dolgozói: február 4–11. között a SMURD rohammentőket 92, a lánglovagokat pedig 11 esetben riasztották.

Mint a szerkesztőségünkhöz eljuttatott összesítésből kiderül, szinte ugrásszerűen megnőtt azoknak a tűzeseteknek a száma, amelyekben a lángok a nem megfelelően használt vagy karbantartott fűtőalkalmatosságok miatt csaptak fel — Ráksán egy húsfüstölő, Tasnádon egy használtruha-üzlet, Nagykárolyban és Avasújfaluban egy-egy magánház gyulladt, valamint égett ki, ráadásul az avasújfalui mentést nehezítette, hogy a hóolvadástól mocsaras sártengerré vált dűlőben csak 300 méterre tudták megközelíteni az égő házat a habbal-vízzel oltó autókkal, s végül 12 tömlőtekercset „toldottak” össze, hogy megkezdhessék az oltást. Nem mellesleg kimondottan a kikotoratlan kémények miatt Avasfelsőfaluban, Kökényesden, Amacon és Szatmárnémetiben lángra lobbant egy-egy magánház tetőszerkezete — mert bár lassan a fűtési szezon végéhez közeledünk, de nagyon sokan még mindig nem hívtak kéményseprőt, hogy eltávolítsa a kémény belső falára vastagon lerakódott (és rendkívül gyúlékony) koromréteget.

Elektromos rövidzárlat miatt Batarcson egy gépkocsi, Szatmárnémetiben, a 16-os lakónegyedben pedig egy televíziókészülék robbant fel — szerencsére az épp tévét néző idős néninek az ijedtségen kívül más baja nem történt. A múlt hét utolsó tűzeset vasárnap kora délután történt, amikor az egyik elhagyatott hőközpontban csaptak fel a bűzös, zsíros lángok — valaki égő cigarettát pöccintett el nemtörődöm módon, ami aztán pillanatok alatt meggyújtotta a használaton kívüli épületben felhalmozott különféle szemetet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...