12 mentő szállította el a buszbaleset sérültjeit
Utoljára módositva: 2017-09-12 15:11:41

Tizenkét mentő szállította el a Mezőpetri – Piskolt közötti buszbaleset sérültjeit, egy áldozatot SMURD helikopter vitt Nagyváradra, még a szabadnapos tűzoltók is a helyszínre siettek.

Mint arról korábban már beszámoltunk, nagyon súlyos baleset történt szeptember 11–én, hétfőn délután 18 óra körül Mezőpetri és Piskolt között, a 19-es országúton, ahol egy kisteherautó és egy szerbiai, munkásokat szállító autóbusz ütközött. A 3,5 tonnás kisteherautó, amelyet egy 24 éves, mezőfényi fiatalember vezetett, le akart térni a Kisdengeleg felé vezető útra, amikor a Nagyvárad irányából érkező autóbusszal — eddig még ismeretlen okok miatt — „összeakaszkodtak”, a busz pedig árokba borult. A benne utazó 37 (+ két sofőr) szerb vendégmunkás közül — akik a Dräxlmaier céghez érkeztek szakmai továbbképzésre — 13–an súlyosan megsérültek, egyikük állapota annyira válságos volt, hogy Aradról érkezett SMURD mentőhelikopter szállította a nagyváradi kórházba. A baleset helyszínére összesen 12 mentő és rohammentő érkezett (9 Szatmár megyéből, két roham- és egy mentő pedig Bihar megyéből és Érmihályfalváról), a busz esetleges robbanásától tartva pedig a katasztrófavédelmisek vízzel-habbal oltó autóval, valamint egy, a speciális mentésre alkalmas feszítő-vágó járművel.

Szintén a baleset helyszínére érkezett Altfatter Tamás alprefektus is, aki lapunk számára elmondta: a sürgősségi osztályra az éjszakai szolgálatot teljesítő személyzet mellé berendelték a nappali dolgozókat is annak érdekében, hogy minden sérültet a lehető leggyorsabban orvosi ellátásban tudjanak részesíteni. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállított 12 sérült közül kettőt (egy 26 és egy 41 éves nőt) koponyasérülésekkel a sebészeti osztályon kezelnek — mint Constantin Demian szóvivőtől megtudtuk, állapotuk kielégítő, öntudatuknál vannak —, tíz személy sérüléseit (zúzódások, rándulások, könnyebb fejsérülések, ficamok) pedig a sürgősségi osztályon látták el s kivizsgálásuk-állapotuk javulásának függvényében még az éjszaka folyamán kiengedték őket.

A kisteherautóban utazó két személy közül senki nem sérült meg, a rendőrség pedig még vizsgálja a baleset pontos körülményeit — a hétfő esti, hosszú időtartamú mentés és helyszínelés miatt lezárták a forgalmat az érintett útszakaszon, ezért jelentős kocsisor torlódott fel. A rendőrség hétfőn késő estig és kedden egész délelőtt is vizsgálta a baleset megtörténtének pontos körülményeit, vizsgálataik eredménye értelmében az autóbuszt vezető, 31 éves szerb sofőr nem a megfelelő sebességgel hajtott a kanyarban, áttért a szemközti sávba, ahol oldalról nekiütközött, „összeakadt” az ott közlekedő kisteherautóval, majd az árokba csúszott.

 

Megkeresésünkre a Dräxlmaier vállalat közölte: a cég szatmárnémeti vezetősége még hétfőn este felkereste a sérülteket a kórházban, Szerbiában lévő rokonaikat folyamatosan tájékoztatták állapotukról; ugyanakkor pontosították azt is: a szakmai tapasztalatcserére érkezett dolgozókat szállító autóbusz sofőrjei minden, a vezetési, illetve pihenési kötelezettséget előíró törvényt betartottak.

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...