13 759 lejt gyűjtöttek Noelnek
Utoljára módositva: 2019-11-17 12:38:49

Péntek délután újabb karitatív rendezvény helyszínéül szolgált a nagykárolyi városközpontban található Román Katona emlékműve előtti tér. Ide hívott és várt minden segítő szándékú embert az Impreuna-Egymásért Egyesület (ASIEE) csapata, illetve a Kalazanci Szent József Líceum diáksága és tanárai, hogy az érkörtvélyesi kisfiú, Noel életmentő kezelésére pénzt gyűjtsenek.

Az ASIEE csapata zsíros kenyérrel, meleg teával, jó zenével készült, míg a kalazancisok asztalánál muffin, goffri és még számtalan, a diákok által készített finomság várta az adakozókat.

A délután folyamán dr. Lovász András gyermekorvos beszélt a jelenlévőknek a gerinceredetű izomsorvadásról (SMA), majd a továbbiakban Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmgye esperese és Lucian Cociorva parókus közösen imádkozott a jelenlévőkkel együtt Noelért. A programok közben nagy meglepetésben volt részük a jelenlévőknek, ugyanis váratlanul megérkezett Noel szüleivel. Mint kiderült, ők a kisfiú mindennapos, speciális kezelése kapcsán jártak Nagykárolyban és megragadták az alkalmat, hogy találkozzanak és személyesen köszönjék meg a gyűjtés szervezőinek és az adakozóknak a segítséget.

A kisfiú szülei meghatottan mondtak köszönetet azért a segítségért és szeretetért, ami feléjük árad, mióta felvállalták és kiálltak a nyilvánosság elé problémájukkal.

A pénteki akció során 13 759 lej gyűlt össze. Az összeg egy részét – 5409 lejt – a kalazancis diákok gyűjtötték össze, a különbözetet az ASIEE perselyébe érkezett adományok tették ki. A szervezők azt kérik, hogy a folytatódó gyűjtési akciókhoz járuljanak hozzá a támogatók, hiszen a 2,1 millió dolláros kezelési költség összegének előteremtését célzó erőfeszítés még igencsak az elején jár. Minden kis összeg számít, ezért szükség van az összefogásra.

Segítsen Ön is!

Noelt jelenleg ezeken a számlaszámokon lehet támogatni: Olyus Noel Robert:

EUR RO74BTRLEURCRT0527455101

HUF RO87BTRLHUFCRT0527455101

RON RO27BTRLRONCRT0527455101

Bank neve: Banca Transilvania.

Bank címe: Agenţia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, România.

PayPal account: paypal.me/kicsinoelsma1 . GoFundMe: gf.me/u/wfyvjv.

Nagykárolyban több magánszemély is gyűjtést szervezett. Lehet csatlakozni a Lipovan Gabriella által létrehozott „Noel segítségére önkéntes licitáló csoport Nagykároly és környékén” csoporthoz, illetve pénzadományokat is várnak, amiket szintén Gabriellához lehet eljuttatni. Ő vállalta, hogy elvégzi a banki átutalását is a kapott összegeknek a család részére. Továbbá különböző, PET-palackkupak-gyűjtés is indult, amiben több iskolai csoport, osztályok is részt vesznek. Minden segítség számít, a család mindennemű hozzájárulást köszönettel fogad.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...