13 millió euró érkezik Nagykárolyba
Utoljára módositva: 2018-06-14 19:02:29

Tordán írták alá a tegnapi azt a szerződést, mely során a Regionális Operatív Program révén 13 millió euró érkezik majd Nagykárolyba.

Tordán, Corina Creţu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa jelenlétében írták alá a Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében megvalósuló északnyugat romániai támogatásokat, köztük a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal két, a város mobilitásának növekedését megcélzó projektjét is, melyek összértéke 13 millió euró. A két beruházás elnevezése: Nagykároly municipium légszennyeződésének csökkentése a hosszú távú mobilitási tervben foglaltak megvalósítása révén; Légszennyeződés csökkentése Nagykároly municípiumban a kerékpárhasználat bátorítása és a gyalogos forgalom körülményeinek javítása révén. Az első projekt révén tíz elektromos autóbuszt vásárol a helyi önkormányzat, így újralétesíti a tömegközlekedést, továbbá bővíti a kerékpárút-hálózatot. Az elektromos autóbuszok két járatban indulnak majd és teljesen behálózzák a várost. A kiindulási pontja mindkét járatnak a Gencsi úttól lesz, de az egyik kitér a Szőlős irányába, valamint a fontosabb mellékutcákra, míg a másik járat a Kaplonyi és Ágoston utcákon haladva tart az állomáshoz.

A másik projekt előirányozza egy egységes kerékpárhálózat bővítését, kényelmes gyalogos sétányok kialakítását és modernizálását, ezáltal hatékonyabb/optimálisabb kapcsolatot biztosítva az ipari és a helyi és központi közigazgatási, oktatásügyi, kulturális, szabadidős intézmények között.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről Kovács Jenő polgármester és a projektiroda vezetője, Carmen Egli volt jelen a szerződések aláírásának procedúráján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...