14-es és 12-es csoportok a negyedosztályban
Utoljára módositva: 2014-08-09 21:34:35

Majd’ két órás gyűlés végén döntötték el szombat reggel a labdarúgó Liga 4-ben szereplő egyesületek képviselői, hogy a negyedosztály 2014/15-ös idényében egy tizennégy és egy tizenkét csapatos szériát alakítsanak ki.

Ehhez viszont szükség volt arra, hogy több mint egy óra vitatkozás után betoppanjanak az ötödosztályos Vetési Arsenal képviselői és bejelentsék: vállalják a Liga 4-ben való szereplést. Velük együtt már 25-re nőtt a negyedosztályos együttesek létszáma, de Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) elnöke azt mondta, kérni fogja a Szatmárnémeti Sportlíceumot, hogy nevezzek egy csapattal a „megyei kettőbe”, így huszonhatos mezőnnyel rajtolhat a szezon.

Azt megelőzően ugyanis huszonnégy csapat volt nevezve, a legfőbb gondot pedig azok elosztása jelentette, mivel Nagykároly vidékéről volt a többség, szám szerint tizennégy. Külön csoportot szerettek volna a költségek csökkentése végett, azonban a másik szériában nem lett volna elég csapat, hogy egy bajnoki idényt lejátszhassanak. A huszonnégyes mezőnyre Szilágyi két variánst ajánlott. Az első, a háromszor nyolccsapatos csoportokat kevesen támogatták, a kétszer tizenkétcsapatos szériáknál pedig az volt a kifogás, hogy hárétfőom Nagykárolyi környéki átkerült a másik csoportba. Többszöri szavazás után végül betoppantak a vetésiek és egyszerre megváltozott a helyzet. A tizenkétcsapatos széria első fordulóját augusztus 29–30-i hétvégén rendezik, a másik csoportban pedig egy héttel korábban játsszák az első bajnoki meccseket.

A sorsolást hétfőn rendezik az AJF székhelyén. Szilágyi ugyanakkor elmondta, a negyedosztályos együttesek ifibajnokságában (junior A1 korosztály) 1996-ben született, vagy ennél fiatalabb játékosok szerepelhetnek az év végéig, míg a felnőttcsapatokban egy 19 éves junior és két 22 éves kadett kell állandó jelleggel a pályán kell tartózkodjon a bajnoki mérkőzések során.

A Liga 4-es ifibajnokság két csoportjának az első helyezettjei kvalifikálják magukat a négyes döntőbe, ahol a Liga 4 Elit két legjobbja várja őket ellenfélnek.

A–csoport

Avasfelsőfalui Energia

Aranyosmeggyesi Dacia

Sárközújlaki SE

Szamoskrassói Someşul

Szatmárudvari Someşul

Pálfalvai Unirea

Borválaszúti Pretenia

Lázári Voinţa

Kökényesdi Ugocsa

Bábcai Voinţa

Vetési Arsenal

Szatmárnémeti LPS (szereplése még kérdéses).

B–csoport

Kaplonyi Fortuna

Mezőfényi Fröhlich

Csanálosi Kneho

Piskolti Unirea

Érendrédi Real

Kismajtényi Crasna

Csomaközi Schamagosch

Szaniszlói Recolta

Börvelyi Stăruinţa

Tasnádszántói Vulturii

Viitorul Lucăceni

Domahidai Olimpia

Nagykárolyi FCM Victoria 2008

Mezőpetri Victoria.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...