16 tonna textil és alkoholos ital lángolt Sárköz mellett
Utoljára módositva: 2018-02-23 11:27:03

Szerencsére nem mindennapi oltáshoz riasztották a lánglovagokat február 22–én délután: menet közben gyulladt ki egy kamion raktere Sárközújlak és Józsefháza között, az 1C országúton. A szatmárnémeti tűzoltók három habbal–vízzel oltó kocsival érkeztek a helyszínre, ahol már ott tüsténkedtek a sárközújlaki önkéntes tűzoltók is — az érintett útszakaszt azonnal lezárták és megkezdték az oltási műveletet, ami annál is nehezebb volt, mivel a közel 16 tonnányi rakományt textiltermékek, alkoholos italok és gépkocsialkatrészek alkották. Hogy csak a szállítmány vált hamuvá és nem történt nagyobb tragédia (robbanás), az a 24 éves, szamosújvári kamionsofőr lélekjelenlétének köszönhető, aki amint észrevette a felcsapó lángokat, azonnal megállt és lekapcsolta a vontatmányt — mint kiderült a tüzet az okozhatta, hogy a futómű súrlódása miatt meggyulladt az egyik gumiabroncs, a láng pillanatok alatt belekapott a rakteret borító ponyvába és a gyúlékony szállítmányba.

A tűz oltását követő „utómunkálatokból” alaposan kivették részüket a helyi vállalkozók, akik munkagépeikkel szállították el a hatalmas mennyiségű, teljes egészében vagy részben elégett szállítmányt és tisztították meg, tették járhatóvá az országutat. A kamiont egyébként Nagybányán pakolták be és Spanyolország lett volna az úti célja.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...