16 tonna textil és alkoholos ital lángolt Sárköz mellett
Utoljára módositva: 2018-02-23 11:27:03

Szerencsére nem mindennapi oltáshoz riasztották a lánglovagokat február 22–én délután: menet közben gyulladt ki egy kamion raktere Sárközújlak és Józsefháza között, az 1C országúton. A szatmárnémeti tűzoltók három habbal–vízzel oltó kocsival érkeztek a helyszínre, ahol már ott tüsténkedtek a sárközújlaki önkéntes tűzoltók is — az érintett útszakaszt azonnal lezárták és megkezdték az oltási műveletet, ami annál is nehezebb volt, mivel a közel 16 tonnányi rakományt textiltermékek, alkoholos italok és gépkocsialkatrészek alkották. Hogy csak a szállítmány vált hamuvá és nem történt nagyobb tragédia (robbanás), az a 24 éves, szamosújvári kamionsofőr lélekjelenlétének köszönhető, aki amint észrevette a felcsapó lángokat, azonnal megállt és lekapcsolta a vontatmányt — mint kiderült a tüzet az okozhatta, hogy a futómű súrlódása miatt meggyulladt az egyik gumiabroncs, a láng pillanatok alatt belekapott a rakteret borító ponyvába és a gyúlékony szállítmányba.

A tűz oltását követő „utómunkálatokból” alaposan kivették részüket a helyi vállalkozók, akik munkagépeikkel szállították el a hatalmas mennyiségű, teljes egészében vagy részben elégett szállítmányt és tisztították meg, tették járhatóvá az országutat. A kamiont egyébként Nagybányán pakolták be és Spanyolország lett volna az úti célja.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...