19 ponttal mutatkozott be a VSK kosárcsapatában Mosby
Utoljára módositva: 2019-09-25 16:54:33

Továbbra is nyeretlen a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az új felállásban, a nyári felkészülési időszakban: kedd késő délután a szlovéniai bajnok ŽKK Cinkarna Celje otthonában 78–59-re kapott ki Goran Boskovic edző alakulata.

Mint ismeretes, az elmúlt idényhez viszonyítva majdnem teljes egészében megváltozott a VSK felállása: a játékoskeretből csak Oláh Andrea, Andreea Huțanu, Adina Pop, Kádár Annamária és az amerikai és örmény kettős állampolgárságú Brittany Denson, míg a kispadon csak Anzik Arnold erőnléti edző maradt meg a 2018–2019-es ezüstérmes keretből. Szmutku Renáta és Flavia Ferenczi hazatérő játékosok, az újoncok táborát pedig a szerb Maja Miljkovic, az orosz Julija Gladkova, az amerikai Bernice Mosby, a román válogatott Adina Stoiedin, Alina Podar, Carla Popescu és a 16 éves korosztályos válogatott nagyváradi, Anisia Croitoru erősíti. Végül a kispadon Boskovic mellé egy új másodedző került a fehérorosz származású, de több mint tíz éve Romániában élő Volha Jaroshka-Tămărgeanu személyében. Ilyen felállásban szeptember 3-án kezdte meg a felkészülést az új szezonra a VSK, és a montenegrói edzőnek most két fő feladata van: megismerni a játékoskeretet, és csapatot formálni ebből.

A szlovéniai volt a harmadik felkészülési mérkőzése a VSK-nak. Mint ismeretes, másfél héttel ezelőtt Budapesten, a Csata vendégeként 66–59 és 81–68-as vereséget szenvedett a szatmári alakulat. Mindkét meccsen jó formát mutatott Oláh Andi, aki a két találkozón 28 pontot szerzett. A szatmári lány Celjében is remekelt, és 14 pontig jutott. 19 ponttal mutatkozott be a szatmáriaknál Mosby, aki néhány napja csatlakozott a VSK keretéhez, és úgy tűnik, hogy nincsenek beilleszkedési gondjai. Ugyanakkor hiányzott a keretből Podar, aki a 3×3-as kerettel Kínába utazott a világbajnokságra.

A mérkőzést illetően, a szlovén bajnok végig irányította a mérkőzést. Számukra a keddi, illetve a szerda esti második meccs is főpróba, hiszen náluk ezen a hétvégén kezdődik a bajnokság. Így érthető volt a nagy lendület Damirjem Grgičem vezetőedző csapatnál. A szatmáriak játékán érezhető volt a 13 órás utazás fáradsága – az utazás napján zajlott a mérkőzés is –, így a Celje végig tisztes távolságra tartotta a VSK-t, amely csak a harmadik negyedben tudott egyszer mínusz háromra felzárkózni (35–32), végül azonban tizenkilenc pontos győzelmet aratott a vendéglátó csapat.

Szerdán este tehát újabb felkészülési mérkőzést játszik a két együttes, ezután a VSK Szerbia fővárosába, Belgrádba utazik, ahol csütörtök délután egy sanghaji csapattal játszik újabb felkészülési mérkőzést.

Felkészülési mérkőzésen

ŽKK Cinkarna Celje – Szatmárnémeti VSK 78–59.

Celje: Bogičević 16 pont, Hersler 14, Deer 12, Ocvirk, Keys 6, Kostourkova 6, Ostojić 5, Krošelj 4, Debeljak 4, Jelenc 3, Seničar 2. Vezetőedző: Damirjem Grgičem

VSK: Mosby 19 pont, Oláh 14, Denson 10, Miljkovic 6, Gladkova 4, Popescu2, Stoiedin 2, Ferenczi 2, Pop. Vezetőedző: Goran Boskovic.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...