1956 hőseire emlékeztek
Utoljára módositva: 2019-10-23 15:01:11

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójára a Szatmárnémeti Református Gimnázium idén is méltó módon készült. A tanintézmény díszterme zsúfolásig telt az iskolaközösség tagjaival, akik a nyolcadikosok műsorát tekintették meg.

Elsőként Varga Szilárd Csaba iskolalelkész köszöntötte az egybegyűlteket, aki erre az alkalomra egy igei útravalót is elhelyezett a diákok tarisznyájába Máté evangéliumából, majd Rédai Gabriella történelemtanár mondott rövid köszöntőt, összefoglalva azt, miért is gyűltek össze ezen a napon a gimnazisták, megemlékezni 1956 hőseiről.

A tanintézményben évről évre a mindenkori nyolcadikosok feladata, hogy méltó összeállítást készítsenek erre az alkalomra, ez pedig most sem volt másként: előadásukban, rendhagyó módon, az 56-os eseményeket megelőző történéseket vonultatták fel, előrevetítve az október 23-ai történéseket, amikor a maroknyi pesti fiatal szembe mert szállni a hatalmi önkénnyel, mert egy szebb, szabadabb jövőt álmodni.

A tanulókat Higyed Gyöngyi zenetanár, Rédai Gabriella történelemtanár, Varga-Bressel Christiane magyartanár és Igli Brigitta rajztanár segítette abban, hogy valóban hangulatos és ügyes produkcióval állítsanak emléket a 63 évvel ezelőtt történt eseményeknek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...