1956-os megemlékezés Lázáriban és Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2015-10-16 11:59:21

Október 18-án, vasárnap az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervez megemlékezést a Szatmárnémeti Híd Egyesület.

 

12 órakor a lázári Petőfi Sándor Szakiskola előtt gyülekeznek a történelmi egyházak hívei és minden más érdeklődő. Innen vonulnak a hősök emlékművéhez, amit megkoszorúznak. A művelődési otthonban kulturális műsort adnak elő a helyi iskola diákjai és a református ifjak. Kereskényi Sándor 1956 — a kommunizmus nekrológja címmel tart előadást. Fellép a beregszászi CREDO verséneklő együttes. Jelen lesz Zolcsák István özvegye Brazíliából; Murányi Levente, a

Pesti Srácok ’56-os Intézet igazgatója, ’56-os szabadságharcos; dr. Gyüre Csaba, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye parlamenti képviselője, valamint a Panoráma Világklub küldöttei.

Délután 17 órakor a szatmár-szigetlankai református templomban folytatódik a megemlékezés. Jelen lesz: Vanek Béla budapesti szabadságharcos, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő. Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején megjelent újságcikkekről tart rövid előadást dr. Keresztesi Csaba. Fellép a CREDO verséneklő együttes. Szaval: Bándi Johanna színművésznő és Szatmári Elemér lelkipásztor. A résztvevők fáklyákkal és mécsesekkel a kezükben vonulnak a Kálvin térig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...