2,6 milliárd lejt fektetett a lakosság Tezaur államkötvénybe
Utoljára módositva: 2019-10-05 11:32:59

Több mint ötvenezer állampolgár több mint 2,6 milliárd lejt fektetett idén Tezaur államkötvénybe – közölte szombaton Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, aki sikeresnek nevezte a kibocsátást.

‘A kizárólag magánszemélyek számára kibocsátott államkötvények révén a pénzügyminisztérium, vonzó kamatlábakkal és futamidőkkel, biztonságos alternatívát kínál a megtakarításra, amelyekhez a polgárok a jövőben is hozzájuthatnak’ – nyilatkozta Eugen Teodorovici.

Hétfőtől újabb Tezaur államkötvényeket bocsát a lakosság rendelkezésére a pénzügyminisztérium. Az 1, 2 és 3 éves futamidejű értékpapírokat 3,5, 4, illetve 4,5 százalékos kamattal jegyzik. Az értékpapírokból származó jövedelem adómentes.

Az államkötvények október 7-étől 31-éig vásárolhatók meg a kincstárban, és 30-áig a városi postahivatalokban (vidéken 29-éig).

A minisztérium tájékoztatása szerint a kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték 18. életévüket. Az anyagtalanított formájú, 1 lej névértékű kötvényekre évente kiszámított kamatot a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átadhatók, idő előtt visszavásárolhatók és a tulajdonos esetleges elhalálozása esetén örökölhetők.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 4.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...