Iohannis: A románok szavazata is számít az EP-választásokon!
Utoljára módositva: 2019-05-12 12:30:08

A május 26-ai európai parlamenti választásokon való részvételre buzdította a polgárokat szombaton Iaşi-ban Klaus Iohannis államfő, és utalt annak szükségességére, hogy az országot meg kell szabadítani ‘az állam élére felkapaszkodott bűnözőktől’.

‘Nem alkalmazhatjuk az ők módszereiket, mert nem vagyunk tolvajok, mi románok vagyunk, akik fejleszteni akarjuk országunkat. És akkor mi a teendő? Egyszerű: el kell mennetek szavazni!’ – mondta az államfő, aki szerint ‘az a banda’, amelyik azt állítja, hogy a referendum nem fontos, az EP-választások nem fontosak, nem mond igazat.

‘A napokban Romániába hoztuk Európát és azt mondom: Románia számít, a románok szavazata számít. A mi helyünk Európában van, ti vagytok Európa’ – mondta az államfő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) választási nagygyűlésén.

Hozzátette: ha elvész az igazságszolgáltatás függetlensége, a románok elveszítik azt a lehetőséget, hogy autópályák, kórházak és iskolák épüljenek.

Az elnök azt mondta, hogy a jogállamiság kérdése azért vált ennyire bonyolulttá, mert ‘van egy bűnöző, aki éppen az állam legtetejére kapaszkodott fel’, másoknak pedig ‘ügyészek vannak a nyomában’.

‘A PSD két és fél éve megpróbálja ‘átformálni’ a törvényt. Nem a ti érdeketekben, maradjatok nyugodtan! (…) Csak maguknak, hogy megmeneküljenek. Ha elveszítjük az igazságszolgáltatás függetlenségét, akkor elveszítjük az esélyt az autópályákra, a kórházakra, az óvodákra és iskolákra, akkor kezdünk pénzt veszíteni. Úgy áll a dolog, hogyha hagyjuk őket tönkretenni az országot, a végén, kedveseim, nem ők fizetnek meg. Mi fogunk fizetni. A románok fognak fizetni. Azt mondom, tehát: így nem lehet!’- szögezte le az elnök, a PNL-tagok és támogatók előtt.

A PNL iaşi-i nagygyűlésén jelen volt többek között Ludovic Orban pártelnök, Raluca Turcan első-alelnök, Robert Sighiartău főtitkár, és a párt európai parlamenti jelöltjei: Rareş Bogdan, Theodor Stolojan, Siegfried Mureşan, a Suceava megyei tanács elnöke, Gheorghe Flutur, és más liberális vezetők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...