270 konténer zuhant a tengerbe a világ egyik legnagyobb hajójáról Németország partjainál
Utoljára módositva: 2019-01-03 14:50:51

Összesen 270 áruszállító konténer zuhant a viharos Északi-tengerbe a Németországhoz tartozó Borkum szigetéhez közel, jelentette a Deutsche Welle a holland parti őrség tájékoztatására hivatkozva. A panamai zászló alatt hajózó MSC ZOE, a világ egyik legnagyobb konténerhajója veszélyes árukat is szállított, ezért a hatóságok figyelmeztetést adtak ki.

A holland parti őrség jelentése szerint a konténerek most már holland vizeken lebegnek, húsz közülük a holland Terschelling, Ameland és Vlieland szigeteknél ért partot.

A parti őrség tájékoztatása szerint három konténerben van veszélyes áru, de hogy ezek a konténerek hol vannak, azt még nem sikerült bemérni. Ezért kérik, hogy senki se közelítse meg a partra mosott konténereket.

Persze ez első körben nem tartotta távol a kincsvadászokat. Holland sajtójelentések szerint a szigetek lakói Ikea bútorokat, ruhákat, játékokat és villanykörtéket szereztek a partra vetett konténerekeből. A szigetlakók évszázadok óta begyűjtik az ilyen partra vetett tárgyakat, ez afféle hagyomány arrafele, írja a Deutsche Welle. Vlieland polgármestere, Tineke Schokker szerint a helyhatóság egyáltalán nem bánja az ilyen kincskeresést. “Ez valójában nagyon kedves tőlük, ezeknek az áruknak a számbavétele többe kerülne valós értéküknél, és az a két rendőr, amink van, úgyse tudná őrizni az egész parton szétszóródott javakat” – mondta.

Forrás: https://444.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...