3 ezer esetben bírságoltak
Utoljára módositva: 2014-02-12 10:09:47

Kevesebben vannak, mint kellene, alacsonyabb a fizetésük, mint kellene, viszont jó értékelést kaptak a városházán tegnap a városi rendőrök, tavalyi mérlegük bemutatása nyomán.

 

Az előirányzott létszámnál ötvennyolccal vannak kevesebben

A tilosban parkolók Mekkája volt tegnap délután kettőtől négyig Szatmárnémeti: a teljes helyi rendőri állomány a városi tanács gyűléstermében volt, a tavalyi tevékenységükről számoltak be a partnerek, a városvezetés és a sajtó előtt.

Ioan Precup rendőrigazgató először a városi rendőrségen belüli arányokat ismertette, ami azt figyelembe véve, hogy a létszám nyolcvanhat százaléka a készenléti egység tagjaiból áll, egy optimális aránynak számít, szemben azzal, hogy ötvennyolccal kevesebben vannak, mint kellene. A számadatokból kiderült, hogy a megelőzésben sajnos nem voltak annyira operatívak a városi rendőrök, mint a bírságolásban, az öt és fél ezer jegyzőkönyvből háromezer esetében ez bírságot is jelentett, két és fél ezer pedig írásbeli figyelmeztetés volt. A mérlegben szerepel olyan adat is, hogy a Szamos-töltésen is járőröztek a városi rendőrök, a juhok városba terelésének megakadályozása érdekében. Egy olyan esetről sokan tudnak, amikor tavaly, a Golescu hidat használva tereltek át egy nyájat, ám arról már kevesebben értesültek, hogy kilenc esetben elejét vették az ilyen jellegű szabálysértésnek.

 

Sok az elhagyott autó

 

Pozitív irányba történt változásként említette Precup, hogy négyszer annyi működési engedélyt adhatott ki a városháza annak nyomán, hogy erre való kötelezettségükről a cégvezetőket tájékoztatták, a hiányuk miatt pedig megbüntették őket. Tavaly csupán kilenc esetben jártak el a rendőrök olyan vendéglátóipari egységeknél, ahol a megengedettnél hangosabban szólt a zene, duhajkodtak a vendégek, vagy nem tartották be a nyitvatartási rendet.

A gazdátlan autók összeszedésére is csak az utóbbi időben kezdtek összpontosítani a fekete egyenruhások, az utóbbi évben tizennégy személyautó került elszállításra közterületről, amelynek a tulajdonosát nem sikerült azonosítani. Tavaly összesen százhatvankét elhagyottnak vélt autót találtak városszerte, a felszólítást követően ezek közül 133-at el is vitt a tulajdonosa. Tavaly több mint száz esetben jelentek meg utcai konfliktusok helyszínein a városi rendőrök, és oldották meg a problémát egyénileg, vagy támogatták más hatóság munkáját, tizenegy tolvajt fogtak el és adtak át a megyei rendőrség munkatársainak.

Új feladataik, azaz a közlekedési rend egyes szabályainak betartásával kapcsolatban is szerepelnek adatok a kimutatásban: kétszázhetven esetben működtek együtt a közlekedési rendőrséggel.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...