3 ezer esetben bírságoltak
Utoljára módositva: 2014-02-12 10:09:47

Kevesebben vannak, mint kellene, alacsonyabb a fizetésük, mint kellene, viszont jó értékelést kaptak a városházán tegnap a városi rendőrök, tavalyi mérlegük bemutatása nyomán.

 

Az előirányzott létszámnál ötvennyolccal vannak kevesebben

A tilosban parkolók Mekkája volt tegnap délután kettőtől négyig Szatmárnémeti: a teljes helyi rendőri állomány a városi tanács gyűléstermében volt, a tavalyi tevékenységükről számoltak be a partnerek, a városvezetés és a sajtó előtt.

Ioan Precup rendőrigazgató először a városi rendőrségen belüli arányokat ismertette, ami azt figyelembe véve, hogy a létszám nyolcvanhat százaléka a készenléti egység tagjaiból áll, egy optimális aránynak számít, szemben azzal, hogy ötvennyolccal kevesebben vannak, mint kellene. A számadatokból kiderült, hogy a megelőzésben sajnos nem voltak annyira operatívak a városi rendőrök, mint a bírságolásban, az öt és fél ezer jegyzőkönyvből háromezer esetében ez bírságot is jelentett, két és fél ezer pedig írásbeli figyelmeztetés volt. A mérlegben szerepel olyan adat is, hogy a Szamos-töltésen is járőröztek a városi rendőrök, a juhok városba terelésének megakadályozása érdekében. Egy olyan esetről sokan tudnak, amikor tavaly, a Golescu hidat használva tereltek át egy nyájat, ám arról már kevesebben értesültek, hogy kilenc esetben elejét vették az ilyen jellegű szabálysértésnek.

 

Sok az elhagyott autó

 

Pozitív irányba történt változásként említette Precup, hogy négyszer annyi működési engedélyt adhatott ki a városháza annak nyomán, hogy erre való kötelezettségükről a cégvezetőket tájékoztatták, a hiányuk miatt pedig megbüntették őket. Tavaly csupán kilenc esetben jártak el a rendőrök olyan vendéglátóipari egységeknél, ahol a megengedettnél hangosabban szólt a zene, duhajkodtak a vendégek, vagy nem tartották be a nyitvatartási rendet.

A gazdátlan autók összeszedésére is csak az utóbbi időben kezdtek összpontosítani a fekete egyenruhások, az utóbbi évben tizennégy személyautó került elszállításra közterületről, amelynek a tulajdonosát nem sikerült azonosítani. Tavaly összesen százhatvankét elhagyottnak vélt autót találtak városszerte, a felszólítást követően ezek közül 133-at el is vitt a tulajdonosa. Tavaly több mint száz esetben jelentek meg utcai konfliktusok helyszínein a városi rendőrök, és oldották meg a problémát egyénileg, vagy támogatták más hatóság munkáját, tizenegy tolvajt fogtak el és adtak át a megyei rendőrség munkatársainak.

Új feladataik, azaz a közlekedési rend egyes szabályainak betartásával kapcsolatban is szerepelnek adatok a kimutatásban: kétszázhetven esetben működtek együtt a közlekedési rendőrséggel.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...