30 ezerrel támogatják Manit
Utoljára módositva: 2014-08-11 15:33:51

Jobb belátásra tért Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és jóváhagyta, hogy a helyi tanács döntsön arról: támogatják-e Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–szereplését vagy sem.

Gyenes Mani a 2012-es Dakar-rali rajtjánál

A testület hétfőn természetesen egyhangúlag megszavazta a 30 ezer lejről szóló támogatást, ezzel járul hozzá Szatmárnémeti, hogy Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője jövő év első napjaiban rajthoz álljon Buenos Airesben a világ legnehezebb terepraliján.

Mint arról beszámoltunk, a polgármester két héttel ezelőtt – a rendez ülésen – levette a napirendi pontok közül a támogatásról szóló határozat–tervezetet. Hétfőn Coica rendkívüli ülésre hívta össze a testületet, most szavaztak a támogatásról.

Mani a Szatmárnémeti Autonet Motorcycling Teammel utazik majd a Dakar-ralira, és pályafutása során ötödik alkalommal vág neki az embert és versenygépet egyaránt próbára tevő terepszáguldáson. 2011-ben a maraton kategóriát nyerte meg, a következő évben pedig a 17. helyen zárt, ezzel a legeredményesebb romániai versenyző a Dakaron. Tavaly és idén nem vett részt a ralin. A 2015. január 4-én kezdődő versenyen 9000 kilométeres távot kell majd teljesíteni két hét alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...