30 ezerrel támogatják Manit
Utoljára módositva: 2014-08-11 15:33:51

Jobb belátásra tért Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és jóváhagyta, hogy a helyi tanács döntsön arról: támogatják-e Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–szereplését vagy sem.

Gyenes Mani a 2012-es Dakar-rali rajtjánál

A testület hétfőn természetesen egyhangúlag megszavazta a 30 ezer lejről szóló támogatást, ezzel járul hozzá Szatmárnémeti, hogy Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője jövő év első napjaiban rajthoz álljon Buenos Airesben a világ legnehezebb terepraliján.

Mint arról beszámoltunk, a polgármester két héttel ezelőtt – a rendez ülésen – levette a napirendi pontok közül a támogatásról szóló határozat–tervezetet. Hétfőn Coica rendkívüli ülésre hívta össze a testületet, most szavaztak a támogatásról.

Mani a Szatmárnémeti Autonet Motorcycling Teammel utazik majd a Dakar-ralira, és pályafutása során ötödik alkalommal vág neki az embert és versenygépet egyaránt próbára tevő terepszáguldáson. 2011-ben a maraton kategóriát nyerte meg, a következő évben pedig a 17. helyen zárt, ezzel a legeredményesebb romániai versenyző a Dakaron. Tavaly és idén nem vett részt a ralin. A 2015. január 4-én kezdődő versenyen 9000 kilométeres távot kell majd teljesíteni két hét alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...