30 ezerrel támogatják Manit
Utoljára módositva: 2014-08-11 15:33:51

Jobb belátásra tért Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és jóváhagyta, hogy a helyi tanács döntsön arról: támogatják-e Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–szereplését vagy sem.

Gyenes Mani a 2012-es Dakar-rali rajtjánál

A testület hétfőn természetesen egyhangúlag megszavazta a 30 ezer lejről szóló támogatást, ezzel járul hozzá Szatmárnémeti, hogy Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője jövő év első napjaiban rajthoz álljon Buenos Airesben a világ legnehezebb terepraliján.

Mint arról beszámoltunk, a polgármester két héttel ezelőtt – a rendez ülésen – levette a napirendi pontok közül a támogatásról szóló határozat–tervezetet. Hétfőn Coica rendkívüli ülésre hívta össze a testületet, most szavaztak a támogatásról.

Mani a Szatmárnémeti Autonet Motorcycling Teammel utazik majd a Dakar-ralira, és pályafutása során ötödik alkalommal vág neki az embert és versenygépet egyaránt próbára tevő terepszáguldáson. 2011-ben a maraton kategóriát nyerte meg, a következő évben pedig a 17. helyen zárt, ezzel a legeredményesebb romániai versenyző a Dakaron. Tavaly és idén nem vett részt a ralin. A 2015. január 4-én kezdődő versenyen 9000 kilométeres távot kell majd teljesíteni két hét alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...