30 ezerrel támogatják Manit
Utoljára módositva: 2014-08-11 15:33:51

Jobb belátásra tért Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és jóváhagyta, hogy a helyi tanács döntsön arról: támogatják-e Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–szereplését vagy sem.

Gyenes Mani a 2012-es Dakar-rali rajtjánál

A testület hétfőn természetesen egyhangúlag megszavazta a 30 ezer lejről szóló támogatást, ezzel járul hozzá Szatmárnémeti, hogy Románia legjobb motorkerékpár–versenyzője jövő év első napjaiban rajthoz álljon Buenos Airesben a világ legnehezebb terepraliján.

Mint arról beszámoltunk, a polgármester két héttel ezelőtt – a rendez ülésen – levette a napirendi pontok közül a támogatásról szóló határozat–tervezetet. Hétfőn Coica rendkívüli ülésre hívta össze a testületet, most szavaztak a támogatásról.

Mani a Szatmárnémeti Autonet Motorcycling Teammel utazik majd a Dakar-ralira, és pályafutása során ötödik alkalommal vág neki az embert és versenygépet egyaránt próbára tevő terepszáguldáson. 2011-ben a maraton kategóriát nyerte meg, a következő évben pedig a 17. helyen zárt, ezzel a legeredményesebb romániai versenyző a Dakaron. Tavaly és idén nem vett részt a ralin. A 2015. január 4-én kezdődő versenyen 9000 kilométeres távot kell majd teljesíteni két hét alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...