3,5% beteggondozásra
Utoljára módositva: 2019-02-11 13:40:27

Jövedelemadója 3,5%-ának a Caritas szervezet felé való átirányításával segítse a közösség beteg tagjainak méltó és szeretetteljes ápolását!

18 541 kiszállás, 7420 vérnyomás-, 1091 vércukorszint- és 368 lázmérés, 1118 sebellátás és felfekvéskezelés, 964 injekciózás, 4245 részleges mosdatás, 775 teljes fürdőszobai fürdetés a beteg otthonában, 95 a betegápoló központban, 1267 háztartási segítségnyújtás, 253 szociális és egészségügyi tanácsadás — ez csak néhány a mérhető adatok közül, amelyek a Caritas szatmárnémeti Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központjában dolgozó asszisztensek, beteggondozók, szociális munkások 2018-as évi tevékenységét tükrözik. A szeretetet, az odafigyelést, az odaadást, amellyel a Caritas-alkalmazottak a betegeket otthonukban ápolják, egyetlen statisztika sem tartja nyilván, pedig ez is az ellátás része, ettől lesz teljes és egyedi a szolgáltatás.

Bár számokban nem kifejezhető, a betegekkel foglalkozók elkötelezettségét értékelik mindazok, akik nap mint nap közvetlenül tapasztalják meg azt: az ellátottak, a hozzátartozók. És ez nemcsak a Caritas szatmárnémeti házi betegápoló központja esetében igaz, hanem a sárközújlaki, erdődi, nagykárolyi, mezőpetri, tasnádi, nagybányai, máramarosszigeti és felsővisói egységekre, illetve alegységekre is, amelyek a környező települések betegeinek is gondját viselik. A szervezet valamennyi házi betegápolói szolgáltatásokat nyújtó szociális egysége államilag engedélyezett, ennélfogva magas minőségi standardoknak kell megfelelniük, és ezt a hivatalos szervek folyamatosan figyelemmel követik és rendszeresen ellenőrzik.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi betegápoló központjai a tavalyi évben összesen 755 beteg idős szenvedését, magányát enyhítették.

Szinte alig van olyan család, amelyben ne lenne idős, beteg hozzátartozó, így szinte mindenki átérzi, milyen nehéz a betegek élete, mennyire nyomasztó sokszor a magányuk, mit jelent számukra az az ápolás, ellátás, az a jó szó, amelyet a házi betegápoló központok alkalmazottai nyújtanak számukra nap mint nap. Ma, a betegek világnapján gondoljunk betegeinkre együttérzéssel és szeretettel, és azokra is, akik életüket az idősek, a betegek ápolásának szentelték!

 

Ön is segíthet!

Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően a segíteni vágyó lakosok jövedelemadójuk 3,5%-ával támogathatják azokat az akkreditált szociális szolgáltatókat, amelyek legalább egy hivatalosan engedélyezett szociális szolgáltatást nyújtanak. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a régió egyik legnagyobb akkreditált szociális szolgáltató civil szervezete, mely Szatmár és Máramaros megye területén összesen 26 engedélyezett szociális egységet működtet.

Jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával ön közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy közösségünk idős, beteg, gondozásra szoruló tagjai a házi betegápoló központok révén megszokott, otthoni környezetükben kapják meg a nélkülözhetetlen szakszerű és szeretetteljes ellátást. Adója átirányításáról a 230-as számú űrlap kitöltése által rendelkezhet. A nyomtatvány leadható személyesen vagy az erre meghatalmazott személyen keresztül a helyi adóhivatalban, illetve továbbítható postán, de online is kitölthető. A törvény értelmében a kedvezményezett szervezet is összegyűjtheti és leadhatja a nyilatkozatokat, ezért mindazok, akik fel szeretnék ajánlani jövedelemadójuk 3,5%-át a Caritasnak, bizalommal fordulhatnak ez ügyben a hozzájuk legközelebb található Caritas-irodához. A szervezet adatai: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. A 230-as formanyomtatvány leadási határideje: március 15.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...