36 forduló eltiltás a piskolti balhé miatt
Utoljára módositva: 2019-10-16 16:56:56

Alig járt le a négy fordulós eltiltása a lucăceni-i Denis Kuzmosnak, most újabb tizenkettőt kapott, így máris kiérdemelheti Szatmár megye legsportszerűtlenebb focistájának járó kitüntetést.

Két-két lucăceni és piskolti játékost, illetve egy piskolti delegátust tiltott el a hosszabb időre a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága a két héttel ezelőtti negyedosztályos bajnoki mérkőzésen történt balhé miatt.

A piskolti meccs 83. percében, 2–2-es állásnál a kispadról szaladtak szaladtak be játékosok, klubképviselők, de még nézők is beszabadultak, hogy „bekapcsolódjanak” a verekedésbe. A bírók lefújták a mérkőzést és elhagyták a játékteret, mivel nem lehetett biztonságos körülmények között folytatni a 8. forduló találkozóját. A kivizsgálások és az érintett személyek meghallgatása után döntött az AJF: 3 fordulóra felfüggeszti a piskolti pálya meccsrendezési jogát, illetve 500 lejjel bírságolja meg a Piskolti Unirea egyesületet. Ugyanakkor törölték a meccsen jegyzett eredményt, és 3–0-ra a Viitorului Lucăceni javára írták a mérkőzést és a három pontot.

Ezzel Piskolt visszacsúszott a C-csoport táblázatának az utolsó helyére, míg a Lucăceni megerősítette az 5. helyét.

Ezt követték a személyre szabott büntetések. A lucăceni-i Denis Kuzmos neve már ismert: legutóbb szeptember 10-én tiltották el 4 fordulóra, mivel a gencsi bajnokin megkergette és megfenyegette a pályán a játékvezetőt. A 2. forduló mérkőzés után járó felfüggesztés egy héttel ezelőtt járt le, de a játékos most is csak két bajnokit húzott le. De azelőtt is voltak bőven fegyelmi gondjai, ezért az AJF most 12 fordulóra tiltotta el, ami után remélhetően átértékeli majd a játékos is a helyzetét. Emellett 100 lej bírságot kell fizetnie.

Csapattársa, Cătălin Imbuzan „csak” 6 fordulóra lett eltiltva, akárcsak a Piskolti Unirea két játékosa, Flaviu Veres és Cristian Nagy. Mindhárman egyenként 300 lej bírságot is fizetnek. Végül a piskolti egyesület küldötte, Vasile Vereş lett eltiltva 6 fordulóra.

Az AJF fegyelmi bizottsága mindemellett további esetekben osztott ki összesen 11 fordulóra szóló eltiltás sportszerűtlen megnyilvánulások miatt, de büntette a Szatmárhegyi Viitorul képviselőjét Kocsis Attilát is, akit 3 fordulóra tiltottak el és 100 lejjel bírságoltak meg.

Eltiltások

1 forduló + 20 lej bírság: Norbert Rochian, Máté István (Szaniszlói Recolta), Adrian Fernea (Óvári Someșul), Szabó Márk (Vetési Viitorul), Marius Deac (Szamosdobi Voința).

2 forduló + 65 lej: Pintye Erik (Vetési Viitorul).

4 forduló + 75 lej: Balog Krisztofer (Szaniszlói Recolta).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...