41 napnyi vakációjuk lesz
Utoljára módositva: 2019-09-24 08:21:57

A romániai diákok örülhetnek a leghosszabb ideig tartó szünetnek a 2019/2020-as tanévben: összesen 41 napnyi vakációjuk lesz.

Hét nap és 23 nap között változik az idei tanévben a vakációk időtartama az Európai Unió országaiban. A legkevesebb szünetük a szlovéniai diákoknak lesz, számukra a téli szünet és a tavaszi is mindössze 7–7 napot tart, de három olyan ország is van, ahol egyáltalán nincs húsvéti vakáció: Svédországban, Hollandiában és Lettországban. Romániában ezzel szemben ebben a tanévben 23 napig tart a téli szünet, míg a húsvéti vakációban 18 napig nem kell óvodába, iskolába menni.

A romániai diákok az első félévben összesen 15 héten keresztül koptatják az iskolapadokat, december 20-ig, legközelebb pedig 2020. január 13-án csengetnek be újból. A második félév 25 hetes lesz, pihenni pedig a 2020. április 4–21. között tartó húsvéti vakációban lehet. A már zajló tanév a nem végzős osztályok számára 2020. június 12-ig tart, a következő tanév kezdési időpontja még nem tisztázott.

A tanintézményekben azonban a két vakációt leszámítva is lesz még egy szusszanásnyi pihenő: október 7-től jövő május 29-ig lehet ugyanis megrendezni az Iskola másként rendhagyó oktatási hetet. A hagyományokhoz híven abban az időszakban, amely mellett voksol az iskola, nem lesznek tanórák, hanem a diákok igényeit figyelembe véve érdekes előadásokba, tevékenységekbe kapcsolódhatnak be a tanulók, kirándulhatnak öt napon keresztül. Az oktatás nemzetközi napját, június 5-ét is megünnepelhetik speciális tevékenységekkel a tanintézmények, amelyekről szintén az oktatási intézmények döntenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...