41 napnyi vakációjuk lesz
Utoljára módositva: 2019-09-24 08:21:57

A romániai diákok örülhetnek a leghosszabb ideig tartó szünetnek a 2019/2020-as tanévben: összesen 41 napnyi vakációjuk lesz.

Hét nap és 23 nap között változik az idei tanévben a vakációk időtartama az Európai Unió országaiban. A legkevesebb szünetük a szlovéniai diákoknak lesz, számukra a téli szünet és a tavaszi is mindössze 7–7 napot tart, de három olyan ország is van, ahol egyáltalán nincs húsvéti vakáció: Svédországban, Hollandiában és Lettországban. Romániában ezzel szemben ebben a tanévben 23 napig tart a téli szünet, míg a húsvéti vakációban 18 napig nem kell óvodába, iskolába menni.

A romániai diákok az első félévben összesen 15 héten keresztül koptatják az iskolapadokat, december 20-ig, legközelebb pedig 2020. január 13-án csengetnek be újból. A második félév 25 hetes lesz, pihenni pedig a 2020. április 4–21. között tartó húsvéti vakációban lehet. A már zajló tanév a nem végzős osztályok számára 2020. június 12-ig tart, a következő tanév kezdési időpontja még nem tisztázott.

A tanintézményekben azonban a két vakációt leszámítva is lesz még egy szusszanásnyi pihenő: október 7-től jövő május 29-ig lehet ugyanis megrendezni az Iskola másként rendhagyó oktatási hetet. A hagyományokhoz híven abban az időszakban, amely mellett voksol az iskola, nem lesznek tanórák, hanem a diákok igényeit figyelembe véve érdekes előadásokba, tevékenységekbe kapcsolódhatnak be a tanulók, kirándulhatnak öt napon keresztül. Az oktatás nemzetközi napját, június 5-ét is megünnepelhetik speciális tevékenységekkel a tanintézmények, amelyekről szintén az oktatási intézmények döntenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...