70 éves korában elhunyt Kalmár József
Utoljára módositva: 2019-05-23 15:18:26

70 éves korában elhunyt Bukarestben a szatmári labdarúgás egyik meghatározó alakja, Kalmár József.

Játékosként többnyire Szatmárnémetiben rúgta a bőrt, majd edzőként az Olimpia ifjúságával ért el kimagasló eredményeket. Többek között a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület jelenlegi elnökének, Szilágyi Istvánnak volt az trénere az 1975–1976-os idényben, az akkori ifjúsági csapatban. De a legnagyobb eredmény 1985-ben jegyezte, amikor az Olimpia juniorjaival országos ezüstérmet szerzett, a következő évben pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel a legényeivel.

Az 1970-es évek végén és a 1980-as években olyan generációkat nevelt, akik meghatározták a későbbiekben a szatmári fociéletet: Gestenmaier Gábor, Pálcsa János, Bence Tibor, Ritli Zoltán, Paul Levente vagy Csik Tibor csak néhány azok közül, akik később, felnőttként labdarúgói karriert futottak be. A jelenlegi labdarúgók közül Florin Gardoș az, akit gyerekként elsőként edzett kalmár József.

Többször dolgozott edzőként az Olimpia másodosztályos felnőttcsapatnál is, de az Avasfelsőfalui Oașul B-osztályos csapatot is irányította egy évig. Emellett Erdődön és a Szatmárnémeti Mobilánál is dolgozott, az utóbbi években pedig a megfigyelőként tevékenykedett a megyei bajnokságokban.

Bukarestben gyermeke élt családjával, de felesége is a fővárosban lett eltemetve.

Kalmár Józsefet szombaton temetik Bukarestbe, felesége mellé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...