7,8 tonna e-hulladékot gyűjtöttek a diákok
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:53:52

A Zöld Házban tartották meg tegnap az Újrahasznosítás Karavánja nevű környezetvédelmi program kiértékelőjét, illetve díjazták annak nyerteseit.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd néhány szóban összefoglalta a program lényegét. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, az APM, illetve a Ioan Slavici Főgimnázium közös versenye során, amely a Matematika és Környezetvédelem nevet viseli, megrendezték az Újrahasznosítás Karavánját a bukaresti Ecotic Környezetvédelmi Szervezet közreműködésével. A megmozdulás célja az volt, hogy a versenyben lévő 19 Szatmár megyei tanintézményben kezdődjön el az elektronikus hulladékok összegyűjtése. A 10 napig tartó karaván ideje alatt a 19 iskolában összesen 7,8 tonna e-hulladékot gyűjtöttek össze.

A tegnapi rendezvényen Békéssy Erzsébet elmondta, hogy minden 5 kilogramm összegyűjtött e-hulladék után 1 facsemete jár az iskoláknak, amelyet az iskola környékén ültethetnek majd el.

A tegnapi eseményen Radu Roca, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség alelnöke is jelen volt, aki gratulált a résztvevőknek, majd Marius Ungurean, az Ecotic képviselője átadta a jutalmakat a három legeredményesebb iskolának.

A legtöbb elektronikus hulladékot (1,72 tonna) a Tasnádi Általános Iskolában gyűjtötték össze, a második helyen a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola végzett (1,4 tonna), míg a harmadik legnagyobb mennyiséget (547 kg) a Nagykolcsi Általános Iskola gyűjtötte össze.

Az első helyezett iskola egy vetítőt és egy laptopot, a második és a harmadik helyen záró tanintézmény egy-egy laptopot kapott jutalmul.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...