7,8 tonna e-hulladékot gyűjtöttek a diákok
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:53:52

A Zöld Házban tartották meg tegnap az Újrahasznosítás Karavánja nevű környezetvédelmi program kiértékelőjét, illetve díjazták annak nyerteseit.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd néhány szóban összefoglalta a program lényegét. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, az APM, illetve a Ioan Slavici Főgimnázium közös versenye során, amely a Matematika és Környezetvédelem nevet viseli, megrendezték az Újrahasznosítás Karavánját a bukaresti Ecotic Környezetvédelmi Szervezet közreműködésével. A megmozdulás célja az volt, hogy a versenyben lévő 19 Szatmár megyei tanintézményben kezdődjön el az elektronikus hulladékok összegyűjtése. A 10 napig tartó karaván ideje alatt a 19 iskolában összesen 7,8 tonna e-hulladékot gyűjtöttek össze.

A tegnapi rendezvényen Békéssy Erzsébet elmondta, hogy minden 5 kilogramm összegyűjtött e-hulladék után 1 facsemete jár az iskoláknak, amelyet az iskola környékén ültethetnek majd el.

A tegnapi eseményen Radu Roca, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség alelnöke is jelen volt, aki gratulált a résztvevőknek, majd Marius Ungurean, az Ecotic képviselője átadta a jutalmakat a három legeredményesebb iskolának.

A legtöbb elektronikus hulladékot (1,72 tonna) a Tasnádi Általános Iskolában gyűjtötték össze, a második helyen a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola végzett (1,4 tonna), míg a harmadik legnagyobb mennyiséget (547 kg) a Nagykolcsi Általános Iskola gyűjtötte össze.

Az első helyezett iskola egy vetítőt és egy laptopot, a második és a harmadik helyen záró tanintézmény egy-egy laptopot kapott jutalmul.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...