Véndiák-találkozó: az emlékezés és ünneplés napja
Utoljára módositva: 2014-07-13 10:29:23

60 éves érettségi találkozósok

Gönczy Gábor köszöntötte a résztvevőket a XXIII. Véndiák-találkozón. Az idén harmincnyolc osztály kért termet osztályfőnöki óra megrendezésére, huszonhárom osztály vonult fel az iskola udvarán. Köztük egy hatvanöt éves, hét hatvan éves, öt ötvenöt éves, három ötvenéves érettségi találkozós osztály, Kondor Gedeon egyedül vonult fel, ő él egyedül a hetvenegy éve érettségizettek közül.

Szilágyi Éva a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Líceum tantestületei nevében köszöntötte a résztvevőket. „Emlékezni és ünnepelni gyűltünk az iskolát, a tudást, a barátságot, mindazt, amit azok a feledhetetlen évek adtak valamikor a tanárok és a diákok számára. Ez a nap az emlékezés és az ünneplés napja legyen, hogy mindenki új élményekkel gazdagon térjen haza” — fogalmazott az igazgatónő.

Szejke Ottilia szaktanfelügyelő kérdéseket tett fel önmaga és a résztvevők számára: Vajon miért fontosak számunkra ezek a találkozók? Mi az, ami miatt szépen felöltözünk? Ilyenkor a legfontosabb a beszélgetés, az emlékek felidézése, azok megbeszélése. Örvendeni annak, hogy nem vagyunk magunkban, hogy vannak emberek, akikkel összekötnek láthatatlan szálak, gyökerek, az idő. Ilyenkor szemtől szembe vagyunk egymással és rájövünk arra, hogy a beszédet, a hangokat, a gesztusokat nem pótolja semmilyen közösségi oldal. Találkozni a rég nem látott osztálytárssal, az első szerelemmel, az osztályfőnökkel, végigjárni a folyosókat, az osztálytermeket. Ez mindenki számára olyan élmény, amelyet nem lehet elfelejteni.

Az ünnepi köszöntők után felszalagozták a zászlókat, köszöntötték a véndiákokat, emléklapokat adtak át az érettségi találkozós véndiákoknak, majd átadták az idei Pánczél Zoltán-emlékdíjat Borsi József belgyógyász-főorvosnak, a díjat betegsége miatt lánya vette át. A tornateremben nyílt meg Szopos Kálmán centenáriumi kiállítása, a Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, Ács Sándor szőnyegkiállítása és az EKEArt fotókiállítás. Ugyanitt mutatták be Ligeti L. Zoltán Aranyköpések, Fazekas Lóránd Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba Szopos Kálmán centenáriumi albumát és Elek György Madárlábak nyomai alatt című kötetét.

Este a szórakozásé volt a főszerep. Felléptek a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettjei, a zilahi Terbete néptáncegyüttes, a The Phoenix ifjúsági zenekar, valamint Vargáék és barátaik.

A Véndiákszövetség és az iskolák zászlói

A legidősebbek felvonulása

A Palczél Zoltán-díjat a díjazott lánya vette át

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...