Véndiák-találkozó: az emlékezés és ünneplés napja
Utoljára módositva: 2014-07-13 10:29:23

60 éves érettségi találkozósok

Gönczy Gábor köszöntötte a résztvevőket a XXIII. Véndiák-találkozón. Az idén harmincnyolc osztály kért termet osztályfőnöki óra megrendezésére, huszonhárom osztály vonult fel az iskola udvarán. Köztük egy hatvanöt éves, hét hatvan éves, öt ötvenöt éves, három ötvenéves érettségi találkozós osztály, Kondor Gedeon egyedül vonult fel, ő él egyedül a hetvenegy éve érettségizettek közül.

Szilágyi Éva a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Líceum tantestületei nevében köszöntötte a résztvevőket. „Emlékezni és ünnepelni gyűltünk az iskolát, a tudást, a barátságot, mindazt, amit azok a feledhetetlen évek adtak valamikor a tanárok és a diákok számára. Ez a nap az emlékezés és az ünneplés napja legyen, hogy mindenki új élményekkel gazdagon térjen haza” — fogalmazott az igazgatónő.

Szejke Ottilia szaktanfelügyelő kérdéseket tett fel önmaga és a résztvevők számára: Vajon miért fontosak számunkra ezek a találkozók? Mi az, ami miatt szépen felöltözünk? Ilyenkor a legfontosabb a beszélgetés, az emlékek felidézése, azok megbeszélése. Örvendeni annak, hogy nem vagyunk magunkban, hogy vannak emberek, akikkel összekötnek láthatatlan szálak, gyökerek, az idő. Ilyenkor szemtől szembe vagyunk egymással és rájövünk arra, hogy a beszédet, a hangokat, a gesztusokat nem pótolja semmilyen közösségi oldal. Találkozni a rég nem látott osztálytárssal, az első szerelemmel, az osztályfőnökkel, végigjárni a folyosókat, az osztálytermeket. Ez mindenki számára olyan élmény, amelyet nem lehet elfelejteni.

Az ünnepi köszöntők után felszalagozták a zászlókat, köszöntötték a véndiákokat, emléklapokat adtak át az érettségi találkozós véndiákoknak, majd átadták az idei Pánczél Zoltán-emlékdíjat Borsi József belgyógyász-főorvosnak, a díjat betegsége miatt lánya vette át. A tornateremben nyílt meg Szopos Kálmán centenáriumi kiállítása, a Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, Ács Sándor szőnyegkiállítása és az EKEArt fotókiállítás. Ugyanitt mutatták be Ligeti L. Zoltán Aranyköpések, Fazekas Lóránd Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba Szopos Kálmán centenáriumi albumát és Elek György Madárlábak nyomai alatt című kötetét.

Este a szórakozásé volt a főszerep. Felléptek a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettjei, a zilahi Terbete néptáncegyüttes, a The Phoenix ifjúsági zenekar, valamint Vargáék és barátaik.

A Véndiákszövetség és az iskolák zászlói

A legidősebbek felvonulása

A Palczél Zoltán-díjat a díjazott lánya vette át

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...