Véndiák-találkozó: az emlékezés és ünneplés napja
Utoljára módositva: 2014-07-13 10:29:23

60 éves érettségi találkozósok

Gönczy Gábor köszöntötte a résztvevőket a XXIII. Véndiák-találkozón. Az idén harmincnyolc osztály kért termet osztályfőnöki óra megrendezésére, huszonhárom osztály vonult fel az iskola udvarán. Köztük egy hatvanöt éves, hét hatvan éves, öt ötvenöt éves, három ötvenéves érettségi találkozós osztály, Kondor Gedeon egyedül vonult fel, ő él egyedül a hetvenegy éve érettségizettek közül.

Szilágyi Éva a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Líceum tantestületei nevében köszöntötte a résztvevőket. „Emlékezni és ünnepelni gyűltünk az iskolát, a tudást, a barátságot, mindazt, amit azok a feledhetetlen évek adtak valamikor a tanárok és a diákok számára. Ez a nap az emlékezés és az ünneplés napja legyen, hogy mindenki új élményekkel gazdagon térjen haza” — fogalmazott az igazgatónő.

Szejke Ottilia szaktanfelügyelő kérdéseket tett fel önmaga és a résztvevők számára: Vajon miért fontosak számunkra ezek a találkozók? Mi az, ami miatt szépen felöltözünk? Ilyenkor a legfontosabb a beszélgetés, az emlékek felidézése, azok megbeszélése. Örvendeni annak, hogy nem vagyunk magunkban, hogy vannak emberek, akikkel összekötnek láthatatlan szálak, gyökerek, az idő. Ilyenkor szemtől szembe vagyunk egymással és rájövünk arra, hogy a beszédet, a hangokat, a gesztusokat nem pótolja semmilyen közösségi oldal. Találkozni a rég nem látott osztálytárssal, az első szerelemmel, az osztályfőnökkel, végigjárni a folyosókat, az osztálytermeket. Ez mindenki számára olyan élmény, amelyet nem lehet elfelejteni.

Az ünnepi köszöntők után felszalagozták a zászlókat, köszöntötték a véndiákokat, emléklapokat adtak át az érettségi találkozós véndiákoknak, majd átadták az idei Pánczél Zoltán-emlékdíjat Borsi József belgyógyász-főorvosnak, a díjat betegsége miatt lánya vette át. A tornateremben nyílt meg Szopos Kálmán centenáriumi kiállítása, a Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, Ács Sándor szőnyegkiállítása és az EKEArt fotókiállítás. Ugyanitt mutatták be Ligeti L. Zoltán Aranyköpések, Fazekas Lóránd Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba Szopos Kálmán centenáriumi albumát és Elek György Madárlábak nyomai alatt című kötetét.

Este a szórakozásé volt a főszerep. Felléptek a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettjei, a zilahi Terbete néptáncegyüttes, a The Phoenix ifjúsági zenekar, valamint Vargáék és barátaik.

A Véndiákszövetség és az iskolák zászlói

A legidősebbek felvonulása

A Palczél Zoltán-díjat a díjazott lánya vette át

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...