952 munkabaleset történt az idei első negyedévben
Utoljára módositva: 2019-07-17 15:18:21

952 munkabaleset történt az idei év első három hónapjában Romániában, 32,8 százalékkal több, mint az elmúlt esztendő ugyanezen időszakában – derül ki a munkaügyi minisztérium kimutatásából. A munkabalesetekben 11 személy vesztette életét.

A legtöbb munkabalesetet, szám szerint 93-at, a kiskereskedelmi ágazatban regisztrálták, az “emberi egészséggel kapcsolatos tevékenységeket” űzők körében 50 ilyen esetet jegyeztek, a szállítás terén 46, az építkezésben 41 munkabaleset történt.

A legtöbb halálos kimenetelű munkabalesetet az építkezési szektorban jegyezték, két személy vesztette életét így január és március között.

A munkaügyi minisztérium adatai szerint a 2019-es esztendő első három hónapjában Bukarestben szenvedtek a legtöbben munkabalesetet, 254-en, majd Brassó megye (67), Temes megye (48), Konstanca megye (44) és Fehér megye (31) következik a sorban.

Halálos kimenetelű munkabaleseteket Kovászna, Tulcea, Botoşani, Vrancea, Brăila, Hunyad, Neamţ, Fehér, Bákó, Galac és Argeş megyében regisztráltak.

A minisztérium kimutatásából az is kiderül, hogy az 50-60 évesek korcsoportjához tartozó munkavállalók által elszenvedett munkabalesetek teszik ki az összes ilyen eset 38%-át, majd a 40-50 év közöttiek következnek 27,4%-kal.

A tárca elemzése arra is rámutat, hogy a munkabalesetet szenvedett személyek 65,4%-a (623-an) öt évnél rövidebb ideje töltötte be az állást, 16,7%-uk pedig 10-20 éve állt munkaviszonyban az adott helyen.

A minisztérium szerint ugyanakkor 905 munkabalesetet szenvedett személy közvetlenül vétkes volt a szerencsétlenség előidézésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...