952 munkabaleset történt az idei első negyedévben
Utoljára módositva: 2019-07-17 15:18:21

952 munkabaleset történt az idei év első három hónapjában Romániában, 32,8 százalékkal több, mint az elmúlt esztendő ugyanezen időszakában – derül ki a munkaügyi minisztérium kimutatásából. A munkabalesetekben 11 személy vesztette életét.

A legtöbb munkabalesetet, szám szerint 93-at, a kiskereskedelmi ágazatban regisztrálták, az “emberi egészséggel kapcsolatos tevékenységeket” űzők körében 50 ilyen esetet jegyeztek, a szállítás terén 46, az építkezésben 41 munkabaleset történt.

A legtöbb halálos kimenetelű munkabalesetet az építkezési szektorban jegyezték, két személy vesztette életét így január és március között.

A munkaügyi minisztérium adatai szerint a 2019-es esztendő első három hónapjában Bukarestben szenvedtek a legtöbben munkabalesetet, 254-en, majd Brassó megye (67), Temes megye (48), Konstanca megye (44) és Fehér megye (31) következik a sorban.

Halálos kimenetelű munkabaleseteket Kovászna, Tulcea, Botoşani, Vrancea, Brăila, Hunyad, Neamţ, Fehér, Bákó, Galac és Argeş megyében regisztráltak.

A minisztérium kimutatásából az is kiderül, hogy az 50-60 évesek korcsoportjához tartozó munkavállalók által elszenvedett munkabalesetek teszik ki az összes ilyen eset 38%-át, majd a 40-50 év közöttiek következnek 27,4%-kal.

A tárca elemzése arra is rámutat, hogy a munkabalesetet szenvedett személyek 65,4%-a (623-an) öt évnél rövidebb ideje töltötte be az állást, 16,7%-uk pedig 10-20 éve állt munkaviszonyban az adott helyen.

A minisztérium szerint ugyanakkor 905 munkabalesetet szenvedett személy közvetlenül vétkes volt a szerencsétlenség előidézésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...