A 65 év felettiek terjesztik a legtöbb álhírt a Facebookon
Utoljára módositva: 2019-01-10 14:52:19

Minél idősebb valaki, annál gyakoribb, hogy valótlanságot terjeszt a legnagyobb közösségi oldalon – erre a megállapításra jutottak a New York és a Princeton Egyetem kutatói.

Az, hogy a Facebookon (és persze a többi közösségi oldalon) gyakorta látni valótlanságot tartalmazó cikket, bejegyzéseket, képeket vagy videókat, eddig is ismert volt. Azt azonban csupán sejteni lehetett, kik terjesztik leginkább az álhíreket, de egy nagyobb kutatás most megerősítette: az idősebbek, főként a 65 éven felüliek okolhatók ezért.

A felmérést készítő Princeton és New York Egyetem kutatása szerint ebben a kérdésben a származás vagy a nem egyáltalán nem számít, sőt, a végzettség sem, a kor azonban annál inkább: minél idősebb valaki, annál nagyobb valószínűséggel oszt meg valótlanságokat – írja a The Verge.

A kutatók 2016-ban vágtak bele a felmérésbe, amelyhez összesen 3500 amerikai Facebook-használót kérdeztek meg, fiatalokat és időseket egyaránt. Az derült ki, hogy a 65 évnél idősebb facebookozók 11 százaléka osztott már meg kamuhírt, míg a 18-29 év közöttiek csupán 3 százaléka tett közzé ilyesmit a hírfolyamában. A kutatók szerint az idősebbek nem csak elhiszik az álhíreket, igen gyakran is posztolnak ilyen tartalmakat: a 65 év felettiek például kétszer gyakrabban, mint a 45-65 év közöttiek, és hétszer többet, mint a 18-29 éves korosztály.

Forrás: https://hvg.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen tejterméket fogyasztasz szívesen?
Tejet, aludttejet
Joghurtot, kefírt
Sajtot
Mindet szeretem
Nem fogyasztok tejterméket
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 cm gyömbér, 1 liter víz, 2 db fahéj, 2 db szegfűszeg, méz. A gyömbért alaposan megmossuk, felszeleteljük ...