A babahordozást népszerűsítik Szatmáron
Utoljára módositva: 2019-10-06 14:02:33

A Nemzetközi Babahordozó Napokhoz csatlakozva a szatmári babahordozó mamák csoportja egész hetes figyelemfelkeltő akciót szervez október 6–11. Között.

A Nemzetközi Babahordozó Napok rendezvénysorozathoz csatlakoznak a szatmári babahordozó anyukák is, akik egész hetes programot dolgoztak ki a hordozás népszerűsítése érdekében október 6–11. között.

A rossz időjárás miatt a vasárnapra tervezett programot – Szatmárnémetiből Nagykárolyba vonatoztak volna, ahol egy közös babahordozós sétán vettek volna részt – a szervezők lemondták, de csütörtökön, október 10-én fél tizenegytől közös, babahordozós sétán vesznek részt Szatmárnémetiben, mely a Corneliu Coposu sétányról indul, míg a többi napokon lesz ingyenes, hordozós táncóra, a Passion Moms jóvoltából, workshop, melynek keretében bárki belekóstolhat a hordozásba, kipróbálhat különböző hordozó eszközöket, de közös kézműves tevékenységre is várják a mamákat és babákat.

Szatmáron egyébként már évek óta nagyon népszerű az anyukák körében a „hurcizás”: 2013-ban indult el a Babywearing Satu Mare csoport a népszerű közösségi oldalon, a Facebookon, akkor még négy anyukával, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak egymásnak a babahordozás terén, azóta pedig a folyamatosan bővülő klubnak és a babahordozó-tárház állandóan bővülő, jelképes összegért kikölcsönözhető babahordozó eszközeinek köszönhetően több száz anyuka és baba kipróbálhatta a hordozást, megtapasztalhatta annak örömeit. Azok a szülők, akik kipróbálták már a babahordozást, egyöntetűen állítják: a „hurcizás” öröm a kicsinek és hordozójának egyaránt. Amellett, hogy a szülőnek „szabad” marad a keze, így sokkal könnyebben el lehet látni a ház körüli teendőket, el lehet szaladni egy gyors vásárlásra vagy akár a postára, a piciknek megadja azt a testkontaktust, közelséget és biztonságot, amire az egészséges fejlődésükhöz szükségük van.

A babahordozós klub október 6–11. között mindenkit vár az eseményeire, akit érdekel a hordozás. A Nemzetközi Babahordozó Napok pontos programját az érdeklődők megtalálják a Babywearing Satu Mare Facebook-csoportban.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...