A bajnokságban is százszázalékos Kaplonyi AS nyerte a tornát
Utoljára módositva: 2019-01-07 16:43:35

A Kaplonyi AS csapata nyerte meg a 19 éven aluliaknak kiírt AJF Kupa teremlabdarúgó-tornát, amely a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) hagyományos évindító megmérettetése. A díjkiosztó után az AJF elnöke is dicsérte a kaplonyiakat.

A Meggyesgombási Venus első számú csapatának legyőzésével a Kaplonyi AS legényei nyerték meg az AJF Kupát, amelynek döntőjét vasárnap késő délután rendezte meg a Both Katalin Sportteremben a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF).

Mint arról beszámoltunk, a megyei bajnokságban szereplő egyesületek 19 éven aluliak csapatai szerdától kezdődően, négy napon keresztül küzdöttek a csoportkörben. Vasárnap játszották a főtáblás mérkőzéseket, és a Piskolti Unirea, a Luceafărul Decebal, a Meggyesgombási II és a Szatmárnémeti VSK-Olimpia legyőzésével a Kaplonyi AS, a Meggyesgombási Venus I, A Pusztadaróci Recolta és a Mezőfényi Fröhlich küzdött a dobogós helyekért. Előbbi kettő játszotta a finálét, és Baumgartner Patrik, illetve Ritli Raymond találataival 2–0-ra nyertek Silaghi Gábor edző legényei.

A kisdöntőben döntetlen volt az állás a 2×10 perces rendes játékidő végén, így a 7 méteresek döntöttek, a pusztadaróciak javára.

A finálé előtt egyébként bemutatómérkőzést játszottak egymás ellen a Nagykárolyi Daliana és a Felsőberekszói Codreana 14 éven aluliak női csapatai. A bükkaljai lányok (edzőjük Constantin Por) 1–0-ra nyertek.

A találkozó előtt egyébként tiszteletét tette a szatmári sportteremben Constantin Bogdan Matei sportminiszter is. Nem hiavatlos látogatáson volt, Szilágyi István AJF-elnökkel váltott néhány szót a tornával és a megyei bajnoksággal kapcsolatosan, majd utazott tovább Nagybányára.

A díjkiosztó után Szilágyi a lapunknak a kaplonyiak törekvéseit dicsérte, hiszen nagy hangsúlyt helyeznek az ifjúság nevelésére. „Én nagyon örülök annak, ami Kaplonyban történik. Sajnos nem sok település van a megyében, ahol komolyan veszik az ifjúság nevelését. Ott látszik, hogy komoly munka zajlik, amely megmutatkozik az eredményekben is. Csak gratulálni tudok nekik, és bízom benne, hogy sokáig tart majd ez a lendület náluk” — mondta Szilágyi.

A Kaplonyi AS egyébként az egyetlen a junior A korosztályos, nagypályás bajnokságban, amely 12 forduló után százszázalékos mérleggel vezeti a csoportját.

AJF Kupa

Döntő

Kaplonyi AS – Meggyesgombási Venus I 2–0 (gólszerzők: Baumgartner Patrik, Ritli Raymond ).

Kaplony: Illyés Dániel, Fischer Péter, Baumgartner Patrik, Szabó Steven, Szilágyi Johnny, Boldizsár Eduárd, Gábri Denis, Rotter Richárd, Sculler Raimond, Ritli Raymond. Csapatvezetők: Silaghi Gábor, Silaghi József.

Meggyesgombás: Paizos Mihai, Loredan Tărțan, George Tătar, Alex Ciorba, Luigi Tătar, Bogdan Ratyiș, Ionuț Pintea, Zoicaș Temian. Csapatvezető: Ciprian Hrițiu.

A 3. helyért

Pusztadaróci Recolta – Mezőfényi Fröhlich 3–3 (7 méteres rúgások után: 2–1).

Recolta: Robert Rapolti, Béres Márk, Holló Dávid, Katócz Dávid, Nagy Attila, Bocsi levente, Pintye Erik, Lakatos Tibor, Nyikora Dávid, Turi Csaba. Csapatvezető: Simon Antal.

Fröhlich: Tempfli Márk, Andrian Binder, Heinrich Armand, Daniel Tiran, Halmosi Henrik, Szilágyi Patrik, Kuncz Valentin, Betuker Márk, Cosmin Sima, Ioan Marius Bura, Lechli Felix, Gáspár Dávid. Csapatvezetők: Tempfli Márk, Alex Maier.

Gólkirály

Szabó Steven (Kaplonyi AS) – 8 gól.

Szöveg: Pesek Attila

Fotók: Szilágyi Edömér

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...