A BBTE is jelen lesz a Kossuth-kertben, a PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-23 09:03:10

A BBTE Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata a PMN-en várja az érdeklődőket, és tájékoztatót ad az intézmény nyújtotta lehetőségekről. Az alábbiakban Szabó-Thalmeiner Noémi intézményvezetőt kérdeztük.

 

— Mi adta az ötletet?

— A Babeş–Bolyai Tudományegyetem 1998 óta van jelen Szatmárnémetiben, előbb közigazgatási szakon, majd 1999-től óvodapedagógus és tanítóképzés szakon nyújt képzést azok számára, akik lakóhelyükhöz közel szeretnének magas színvonalú egyetemi képzésben részt venni. Az utóbbi években többször szerveztünk nyílt napot egyetemünk épületében, ahova az érdeklődő 11–12. osztályos diákokat hívtuk meg. Idén úgy döntöttünk, hogy a Partiumi Magyar Napok alkalmából mi lépünk, információs sátorral lehetőséget teremtünk arra, hogy az érdeklődők két napon keresztül a Kossuth-kertben találkozhassanak velünk, kötetlenebb helyzetben tehessék fel kérdéseiket, ismerjék meg az egyetemen belül folyó munkát, illetve tájékozódhassanak az idei szeptemberi felvételiről, amely pár hét múlva kezdődik.

— Milyen lehetőségeket nyújt a BBTE az érdeklődőknek Szatmárnémetiben?

— Az idei felvételi második szakaszában, szeptemberben a magyar tannyelvű óvodai és elemi iskolai oktatás pedagógiája szakon 5 tandíjmentes és 17 tandíjas helyre várjuk a frissen vagy pár éve érettségizett diákokat, illetve azokat a szakképzett pedagógusokat, akik líceumi vagy főiskolai végzettséggel rendelkeznek, és szeretnének egyetemi oklevelet szerezni szakmájukon belül. A képzés keretén belül a minőségi képzést tartjuk a legfontosabbnak, ezt tükrözi az oktatói gárda összetétele is, hiszen a helyi, elhivatott és magasan képzett oktatóink és gyakorlatvezető mentoraink mellett kolozsvári oktatók is részt vesznek a képzésben. Fő célunk a gyermekközpontú, kreatív, jól felkészült pedagógusok képzése. A közigazgatási szakon a szeptemberi felvételin román tannyelvű mesteri képzésre jelentkezhetnek még az érdeklődők.

— Milyen programokkal várják az érdeklődőket a PMN-en?

— Augusztus 24–25-én állandó programmal leszünk jelen a Partiumi Magyar Napok Kossuth-kerti forgatagában. 11 és 20 óra között információs standdal várjuk az érdeklődőket, igyekszünk pár képpel, plakáttal ízelítőt nyújtani az egyetemi élet színes világából, lehetőség van diákoknak, kollégáknak kérdéseket feltenni a képzéssel kapcsolatosan. Szombaton 16 órától kerekasztal-beszélgetést tartunk, amelyen az érdeklődők egyetemi oktatóknak, gyakorlatvezető mentoroknak, végzett és aktuális hallgatóknak tehetnek fel kérdéseket arra vonatkozóan, hogy milyen óvodapedagógus és tanítóképző szakos diáknak lenni Szatmárnémetiben, az ország egyik legnevezetesebb egyetemén, a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen, illetve milyen szemléletmódot képvisel szakunk a gyermeknevelés terén. A beszélgetést kollégánk, dr. Frigy Szabolcs moderálja. Mivel képzésünk a gyerekekről szól, standunkon gyermeksarkot is berendezünk, ahol mindkét nap 15 és 18 óra között hallgatóink közreműködésével a gyerekeknek lehetőségük lesz kicsit megpihenni, mesét hallgatni, diákok által készített fejlesztő könyveket forgatni, társasjátékozni, kézimunkázni vagy mozgásos játékokba bekapcsolódni.

 Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...