A becsületes tolvaj Marci
Utoljára módositva: 2014-05-17 09:51:37

A vérbő vígjáték jellegű mese bemutatójára vasárnap 11 órai kezdettel kerül sor. Tolvaj Marci története bátorságról, próbatételek sorozatáról, becsületről, furfangról és szerelemről szól.

 

Vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel kerül bemutatásra az idei évad utolsó gyerekelőadása, A becsületes tolvaj Marci című nagyszínpadi produkció — számolt be tegnap sajtótájékoztató keretében Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója, Stier Péter az Északi Színház adminisztratív igazgatója és a darab rendezője, Nagy Orbán. Két szempontból is fontos hagyományt visz tovább a gyerekelőadás: egyrészt folytatódik a népmesék feldolgozása, ugyanakkor a társulat újabb színésze fogott rendezői munkába — mondta Bessenyei Gedő István, aki az előadást úgy jellemezte, hogy a mesevilágba kalauzolják a nézőket, ahol még a tolvajoknak is volt becsülete. A produkció helyenként interaktívvá válik, a gyerekek is kapnak feladatot: egy-két próbatétel során segíteniük kell a főhősnek, majd jutalomként természetesen elmehetnek a lagziba is. Nagy Orbán elmondta, izgalmas feladat volt számára együttműködni színész kollégáival, ugyanakkor a szerepválasztás nem okozott nehézséget, mivel ismerte a színészek kvalitásait. „Egy jó hangulatú próbafolyamat végére értünk, s egy vérbő vígjáték jellegű mesét mutatunk be, izgalmas fordulatokkal, ahol a jó végül elnyeri méltó jutalmát” — fogalmazott a rendező.

Stier Péter elismerően beszélt arról, hogy a Harag György Társulatnak májusban ez már a harmadik bemutatója, s összesen ebben az évadban 12 bemutatón vannak túl, melyhez hozzáadódik a március 15-én bemutatott előadás. Ebben az évadban már csak két stúdióelőadás bemutatójára kerül sor, illetve az évadzáró gálára is készülnek a társulat tagjai.

 

Az előadásról

 

Az Illyés Gyula szövege alapján készített előadást Nagy Orbán, a társulat színésze rendezte, a díszlet Baráth Csaba Attila nevéhez fűződik, a jelmezeket Nagy Anikó válogatta, a videomontázsokat Süveg Károly készítette, az előadás technikai munkatársa Végh Balázs, ügyelője és súgója Varga Katalin. A produkció szereplői: Nagy Orbán, Bandura Tibor, Gaál Gyula, Bandura Emese, Bándi Johanna, Marosszéki Tamás, Nagy Tamás, Poszet Nándor, Varga Sándor és Nagy Anikó. Jegyek a színház Horea úti jegypénztárában válthatók, hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadások előtt egy órával a művelődési ház előterében; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. A bemutató előadásra a Móra Ferenc bérlet érvényes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gyilkosság az Orient expresszen
Ma, 21:50
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...