A beszélő Mátyás-szobor
Utoljára módositva: 2014-02-19 12:31:42

Király audiencia: elhiszed, hogy több száz ember előtt, kihangosítva, hat nyelven válaszolt egy lovasszobor? No, ne gondold, hogy egy újabb Harry Potter-filmet forgattak!

 

A helyiekkel társalgó Mátyás király és lovának performansza a többnyelvűséget és a multikulturalitást népszerűsítette. Kolozsvárt az évszázadok során magyarok, románok, szászok, cigányok és más nemzetek lakták. Ebben a városban született a nagy kultusznak örvendő Mátyás, magyar, horvát és cseh király, Ausztria hercege. A híres uralkodó a 15. században számos nyelvet beszélt.

Mátyást és lovát az anyanyelvű kereskedelmi kiszolgálást bátorító Igen, tessék! mozgalom keltette életre. A bronzalakok két órán keresztül, bármiről készséggel társalogtak. Beszédítő!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...