A bezárás veszélye fenyegeti a szatmárhegyi idősotthont
Utoljára módositva: 2014-04-02 10:35:21

Ma 11 órára találkozóra várják a Megyei Tanács elnökét a szatmárhegyi Ezüst Otthonba. A kezdeményezők az otthonban ápolt idősek hozzátartozói, egyikőjük levelet is írt a tanácselnöknek.

 

A Casa Sătmăreană Alapítvány 2007-ben jött létre Zutphen és Szatmárnémeti városok, valamint magán- és jogi személyek támogatásával, 44 ezer lej alaptőkével. Az alapítvány életre hívói olyan idősek szakszerű ellátását kívánták biztosítani, akiknek az ápolását, gyógyszeres kezelését családi körben nem tudják megoldani (Alzheimer- és Parkinson-kórban szenvedő betegekről van szó). A kitűzött cél elérése érdekében a civil szervezet jelenleg Szatmárhegyen működteti az Ezüst Otthon nevű gondozóközpontot, ahol 15 idős személyt látnak el. Mint már többször írtunk róla, az intézményt pénzhiány miatt a bezárás veszélye fenyegeti. A probléma megoldása még várat magára, azzal együtt, hogy a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) vezetői — a sajtóban megjelent cikkekre reagálva — ez év február közepén sajtótájékoztatót tartottak. Elmondták, hogy a Szatmár Megyei Tanács vezetőségének kérésére megoldást keresnek az Ezüst Otthon megmentésére. Ennek ellenére ez idáig nem történt semmi az ügy megoldására.

 

Nyílt levél a megyei tanács elnökének

 

„A nevem Liliana Ardelean, a Szatmár Megyei Kórházban dolgozom mint rezidens orvos, s a szatmárhegyi Ezüst Otthonban gondozott idősek hozzátartozóinak nevében fordulok Önhöz. Jelenleg az otthonban 15 idős beteget gondoznak a szakemberek. Az üggyel kapcsolatban csak annyit szeretnék elmondani, hogy nem kívánom azt a helyzetet Önnek, amiben jelenleg vagyok. Édesanyámat ápolják a szóban forgó központban, s olyan személyzet, akikért a kezemet a tűzbe teszem. Ez a bizalom nem ingott meg a 2011 márciusában történt beutalása óta. Itt mentették meg az életét, s úgy érzem, hogy eljött az ideje annak, hogy tegyek valamit azért, hogy ez a központ továbbra is működjön, sok kétségbeesett betegen vagy ezek rokonain segítve a továbbiakban is. Ennyit az ügy emberi oldaláról. Ugyanakkor kár lenne, ha elveszne az a sok anyagi befektetés, munka, ami végül is e hiánypótló intézményt életre hívta s működteti mind a mai napig. Tudva azt, hogy a politikai „húzd meg, ereszd meg” állapotokon túllépve keresni kell és megtalálni a megoldást arra, hogy továbbra is üzemeljen a súlyos betegségekkel küszködők ellátására szakosodott központ.”

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...