A. Birchall: Minden szakértői egyesülettől véleményt kértem a GRECO-jelentéssel kapcsolatban
Utoljára módositva: 2019-07-16 15:24:51

Minden szakértői egyesülettől véleményt kért az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoport (GRECO) jelentésében foglaltakkal kapcsolatban – jelentette be kedden Ana Birchall igazságügyi miniszter.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a GRECO-jelentésben felvetett témákról azt mondta, hogy ‘ezeket a dolgokat az ügyészeknek és bíráknak kell tisztázniuk’, és kijelentette: ‘az igazságszolgáltatás megvalósítása a bírói hatóságoknak, nem pedig Románia elnökének, miniszterelnökének vagy más politikai erőknek a feladata’.

A kormányfő Hollandia példáját hozta fel, ahol levélben tájékoztatták a GRECO-t arról, hogy majd amikor konszenzus alakul ki egy adott témakörben az ügyészek és bírák között, akkor azt ismertetik a GRECO-val.

Romániában kevés előrelépés tapasztalható a törvényhozók, a bírák és az ügyészek körében észlelt korrupció visszaszorítását célzó intézkedések, valamint az igazságügy vitatott reformjával kapcsolatos aggályok megválaszolása terén – hívta a figyelmet július 9-ei jelentésében a GRECO.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...