A bíró eldöntötte a továbbjutást
Utoljára módositva: 2014-01-09 20:07:17

Éles Péter, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának az edzője kifakadt a BCT Alexandria elleni csütörtöki kupameccs után. Szerinte a bukaresti Vasile Alexandru bíró bohócot csinált magából és csúfot űzött a csapata munkájából.

Éles Péter edző szerint Vasile Alexandru bíró csúfot űzött a csapat munkájából

Orosz Andreea, Tarţa–Laza Enikő, Kortni Jones, Tabytha Wampler, Cristiana Cutaş felállásban kezdő VSK remek első negyedet produkált. Principe triplájára Jones és Wampler duplákkal, Orosz Andi pedig triplával válaszolt, így a 2. percben már 3–7 volt az állás. Következett a hazaiak két perce, és egy 9–0-s sorozat után már ők vezettek öttel (12–7). Éles Péter időkérése elvágta az alexandriaiak lendületét, így a VSK visszajött Jones és Orosz Andi pontjaival, majd Tarţa Eni, Wampler és Mihaela Adi „ráadásaival” ismét itt volt az előny (17–22). A szünet előtti tíz perc már nem sikerült olyan jól. Jones triplája után ugyan még abban bíztunk, hogy sikerül tartani a vezetést (23–25), de egy 5 perces 15–4-es runnal már a házigazdáknál kilenc pontos előny volt (38–29). Az utolsó két percben Orosz Andi triplája és közeli találata tartotta életbe a reményeket, így a szünetre négy pontra zárkózott fel a VSK (38–34).

A fordulás nem hozott újat a szatmáriak játékában, ezzel szemben az Alexandria lendületben maradt. Ráadásként még a bukaresti Vasile Alexandru bíró is mesterkedett, és saját szabályzatot felállítva manipulálta az eredmény alakulását. Így nehéz volt megközelíteni az ellenfél kosarát, csak Tarţa Eninek, Wamplernek és Jonesnak sikerült hét pontot „összekaparni” tíz perc alatt, míg az ellenfél húszat dobott, így tizenhétig duzzadt a VSK hátránya az utolsó negyedre. Voicu és Graham pontjaival a 31. percben már huszonnégy volt hazai for (65–41). Ekkor már „elszakadt a cérna” Élesnél, és lehozta alapjátékosait, és többnyire a cseréknek adott lehetőséget. 71–41-es állásnál, négy perc után jött az első szatmári pont, Adi szabaddobásból egyszer betalált. Túloldalt, Mădălin Piperea vezetőedző hátradőlhetett, mert Monica Ivan szabaddobásból szerzett pontjai már nem számítottak, Adi közeli dobása pedig csak arra volt elég, hogy enyhítse a különbséget (82–51). Pénteken 12 órától ugyan még megrendezik a visszavágót, de csak egy hatalmas csoda segíthet a VSK-n, ugyanis a szatmáriak legalább harminckettővel kell verjék Alexandriát, hogy továbbjussanak.

Mint ismeretes, a két csapa közös megegyezése útján mindkét kupameccset a teleormani településen rendezik. „Remélem így már engednek játszani. Ez a Vasile Alexandru bohócot csinált magából, és csúfot űzött a munkánkból. Nem értem, egy olyan embert, akit előzőleg hasonló dolgokért nyolc fordulóra eltiltottak, miért engedik még bíráskodni. Csak az Alexandria és a kupasorozat iránti tiszteletből nem hívtam le a csapatot a pályáról” – fakadt ki Éles.

Román Kupa, negyeddöntők, első mérkőzés

BCT Alexandria – Szatmárnémeti VSK 82–51 (19:22, 19:12, 20:7, 24:10).

VSK: Adi 5 pont, Moldoveanu, Orosz 17, Voica, Ivan 6, Nagy, Tarţa–Laza 6, Jones 9, Wampler 8, Cutaş 0.

Lejátszott mérkőzés

Gyulafehérvári CSU – Aradi ICIM 77–72

További program

Szombat

Brassói Olimpia – CSM Târgovişte (Târgoviştén).

Vasárnap

Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC – Temesvári Danzio.

Visszavágók

Péntek

VSK – BCT (Alexandrián, 12 óra, )

Szombat

ICIM – CSU (21 óra, Digi Sport)

Vasárnap

Târgovişte – Olimpia

Hétfő

Danzio – Sepsi (Sepsiszentgyörgyön).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...