A bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni
Utoljára módositva: 2019-09-25 16:31:53

A bizalmatlansági indítvány, amelyet az ellenzék be szándékozik nyújtani, nem fog átmenni, állítja Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke, aki szerint sokkal könnyebb aláírásokat gyűjteni, mint meggyőzni a parlamenti képviselőket, hogy jelen legyenek és szavazzanak.

‘A bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni! A következő napokban tanúi lehetünk majd, hogy az öt pártból álló ellenzék küzdeni fog a bizalmatlansági indítvány megszavaztatásáért. Mint általában, most sincs semmiféle kormányprogramuk készenlétben, még egy vázlatuk sem arra az (nagyon valószínűtlen) esetre, ha kormányra jutnak. Tudja valaki, hogy kit javasolnának a miniszterelnöki tisztségre?! Nem! Ők csak rombolni akarnak! Nehezemre esik elképzelni, hogyan zajlanának a találkozók mindenféle kormányprogram-tervezet nélkül Orban, Barna, Ponta, Tomac és Kelemen között, akik teljesen eltérő elveket vallanak’ – írta Marcel Ciolacu szerdai Facebook-bejegyzésében.

 

Véleménye szerint ‘ez a bizalmatlansági indítvány sem fog átmenni’ a parlamentben.

 

‘Egy dolog biztos: sokkal könnyebb aláírásokat gyűjteni, mint meggyőzni a parlamenti képviselőket, hogy jelen legyenek és szavazzanak’ – sommázta Ciolacu.

 

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke kedden bejelentette, hogy ez idáig 238 parlamenti képviselő írta alá a bizalmatlansági indítványt, ezek közül húsz az ALDE részéről.

 

‘Jelenleg 238 aláírás van és 233-ra lenne szükség. Ez azt jelenti, hogy a bizalmatlansági indítvány át fog menni. Mielőtt aláírtuk volna, mi voltunk az egyetlen alakulat, amely felkérte a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), hogy álljon elő a többi lépéssel is (…) Azt mondtuk nekik: ‘Álljatok elő egy kormányprogrammal’. (…) Legalábbis a főbb irányelvekkel, a legfontosabb dolgokkal, amelyekre a jövendőbeli kormány tevékenységét alapozza’ – nyilatkozta Tăriceanu a Radio Gold FM-nek.

AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...