A bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni
Utoljára módositva: 2019-09-25 16:31:53

A bizalmatlansági indítvány, amelyet az ellenzék be szándékozik nyújtani, nem fog átmenni, állítja Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke, aki szerint sokkal könnyebb aláírásokat gyűjteni, mint meggyőzni a parlamenti képviselőket, hogy jelen legyenek és szavazzanak.

‘A bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni! A következő napokban tanúi lehetünk majd, hogy az öt pártból álló ellenzék küzdeni fog a bizalmatlansági indítvány megszavaztatásáért. Mint általában, most sincs semmiféle kormányprogramuk készenlétben, még egy vázlatuk sem arra az (nagyon valószínűtlen) esetre, ha kormányra jutnak. Tudja valaki, hogy kit javasolnának a miniszterelnöki tisztségre?! Nem! Ők csak rombolni akarnak! Nehezemre esik elképzelni, hogyan zajlanának a találkozók mindenféle kormányprogram-tervezet nélkül Orban, Barna, Ponta, Tomac és Kelemen között, akik teljesen eltérő elveket vallanak’ – írta Marcel Ciolacu szerdai Facebook-bejegyzésében.

 

Véleménye szerint ‘ez a bizalmatlansági indítvány sem fog átmenni’ a parlamentben.

 

‘Egy dolog biztos: sokkal könnyebb aláírásokat gyűjteni, mint meggyőzni a parlamenti képviselőket, hogy jelen legyenek és szavazzanak’ – sommázta Ciolacu.

 

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke kedden bejelentette, hogy ez idáig 238 parlamenti képviselő írta alá a bizalmatlansági indítványt, ezek közül húsz az ALDE részéről.

 

‘Jelenleg 238 aláírás van és 233-ra lenne szükség. Ez azt jelenti, hogy a bizalmatlansági indítvány át fog menni. Mielőtt aláírtuk volna, mi voltunk az egyetlen alakulat, amely felkérte a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), hogy álljon elő a többi lépéssel is (…) Azt mondtuk nekik: ‘Álljatok elő egy kormányprogrammal’. (…) Legalábbis a főbb irányelvekkel, a legfontosabb dolgokkal, amelyekre a jövendőbeli kormány tevékenységét alapozza’ – nyilatkozta Tăriceanu a Radio Gold FM-nek.

AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...