A borbarátokat is várják a PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-07 20:43:03

Régi hagyományok új köntösben, így is nevezhetnénk a nagykorúvá érett fesztivál idei alapgondolatát. Ezen elgondoláshoz hűen a szervezők a Borudvart sem hagyták meg az eddigi formájában.

„A Borudvar 2019-től kezdve igazi udvarszerű formát ölt. A Kossuth-kert főbejáratától balra, a kisvonat mellett kapott helyet, mint egy különleges színtér a 18. PMN kínálatában. A szokásostól népesebb közönség számára rendezzük be, mutatós fakerítéssel vesszük körbe, és ötletes dekorációval varázsoljuk hívogatóbbá. Az új faházakat félkör alakban állítjuk fel a borászatok számára, középre asztalokat, padokat és párnákat teszünk, ezzel szemben egy kis színpadot képzeltünk el” — magyarázza Veiszenbacher László szervező.

Kiemelt figyelem, színvonalas fogadtatás

Veiszenbacher szerint eddig a „boros részleg” — ahogy eddig nevezték a fesztiválozók — nem volt más, mint az ital beszerzési helye a lacikonyhások mellett, holott ennél sokkal többre hivatott. „Idén kiemeltük a vendéglátók köréből, és helyszínné változtattuk, pódiummal és minden jóval. A térségünk borászatai megérdemlik a kiemelt figyelmet, a borkedvelők pedig az eddigieknél is színvonalasabb fogadtatást” — fogalmaz a szervező.

„A 18. Partiumi Magyar Napokon a pincészetek számára kötelezővé tettük, hogy csak és kizárólag palackozott formában árusíthassák nedűiket. Kimért formában is csak az üvegből tölthetnek a vendégeiknek. Ezzel meghúztunk egy vonalat. A kikötés ellenére idén is szép számban tartanak velünk térségünk szőlősgazdái: krasznabélteki, dobrai, túrterebesi, halmi, avasújvárosi és szilágysági ízeket kóstolhatnak a látogatók. Az élményhez hozzájárul a 18. Partiumi Magyar Napok alkalmából egyedi felirattal, üvegből készíttetett borospohár is, amelyet egységes, 10 lejes áron bérelhetnek vagy vásárolhatnak meg a fesztiválozók. Azok számára, akik megéheznek, ínycsiklandó, házi jellegű felvágottakból és sajtokból összeállított borkorcsolyákkal kedveskedünk” — hangsúlyozza Veiszenbacher László.

Nemes nedűk és könnyed kikapcsolódás

A borkedvelők színvonalas szórakoztatásáról a színpadi fellépők gondoskodnak. Kabaré, világslágerek és hazai örökzöldek lesznek terítéken az ízletes falatok és a gyöngyöző italok mellett. De ismeretterjesztő előadásokat is tartanak a Borudvarban, és kóstolókat is szerveznek, főszerepben a környékbeli pincészetek elsőrendű boraival. A programkínálat színes és kortalan, így a generációk együtt örülhetnek a nyár utolsó estéinek a Kossuth-kerti lombok alatt.

„Úgy gondoltuk, hogy a Borudvar ne csak egy beszerzőhely legyen, hanem a tartalmas, kellemes lazítás színtere, ahol órákig ücsöröghet a fesztiválozó. Ezért mindent a feje tetejére állítottunk, és új helyszínen, más funkcióban, saját színpaddal álmodtuk újra. Szeretettel várjuk mindazokat, akik két nagyszínpadi koncert között barátibb hangulatra s egy pohár „szőlőnedűre” vágynak, és azokat is, akik kimondottan a nyáresti borozós atmoszférát részesítik előnyben” — üzeni Veiszenbacher László a 18. Partiumi Magyar Napok leendő látogatóinak.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...