A Brighella Bábtagozat tagjai az V. Bábos Drámaíró Versenyen
Utoljára módositva: 2018-03-31 10:37:05

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház ötödik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a már hagyományos Bábos Drámaíró Versenyét, amelyre idén a Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának tagjai is meghívást kaptak.

Különleges rendezvény ez: a különböző bábtársulatok színészei keverve alkotnak egy-egy új társulatot, két és fél nap alatt helyben születnek történetek, zenék, bábok és előadások a kisorsolt téma alapján. Idén az 1958-as Békés Megyei Népújság hasábjain található szavakból sorsolták ki a témát, ami „Divat Sári tanácsadója” lett. Ennek alapján készült a három előadás szövegkönyve Berg Judit, Szabó Borbála és Tasnádi-Sáhy Péter tollából egy éjszaka alatt, amelyeket aztán két és fél nap próba után be is mutattak a közönségnek.

„A verseny nagyon intenzív, megfeszített munkatempót igényelt, lehetőséget kínált arra, hogy különböző bábszínházak tagjaival együtt játszunk, gondolkozzunk, az izgalmat pedig csak fokozta, hogy a próbák bárki számára végig nyilvánosak voltak. A megmérettetéshez lehetőségünk volt használni a vendéglátó Napsugár Bábszínház bábkészletét, de volt, aki helyben készítette el a műhelyben. Az előadásokhoz igényelhető volt zenei anyag is, amit szintén a békéscsabai bábszínház csodálatos zenekara, a Rokodál, szerzett helyben” — magyarázza Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.

Az előadásokat a Gabnai Katalin-drámatanár, színikritikus; Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg, pedagógus, egyetemi tanár; Jászay Tamás kritikus; Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, rendező és Kiszely Ágnes, a kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója, rendező zsűrizte és a közönség értékelte.

A zsűri által legjobb előadásnak választott produkcióban Bandura Emese szerepelt, a közönség kedvencének választott produkció szereplője Bandura Tibor volt, Nagy Tamás a Rumi László által rendezett darabban alakított, amely a legjobb rendezésért kapott elismerést.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...