A családoké volt a szombat Mikolában
Utoljára módositva: 2014-08-17 19:25:38

A tavaly debütáló Családi Napot augusztus 16-án másodszor is megszervezte Mikolában a helyi RMDSZ, és a rendezvény ismét nagy sikernek örvendett. Az éjszakába nyúló egész napos eseményen mintegy háromszázan kapcsolódhattak ki a különböző programok által.

Minden asztal előtt keverték-kavarták a bográcsost

Még szombat éjfélkor is ropták a táncot fiatalok és középkorúak Mikolában, ahol másodszor szervezte meg a helyi RMDSZ-szervezet a Családi Napot, amelyen mintegy háromszázan vettek részt. A helyi futballpályán és a mellette elterülő, évtizedes tölgyfák által határolt füves tisztáson a program már kilenc után elkezdődött a főzőversenyre való benevezéssel, majd délig a gyerekeké volt a főszerep, akik mintegy negyvenen különböző vetélkedőkön mérhették össze tudásukat. Így volt zsákban futás, stafétafutás akadályokkal nehezítve, ugrókötelezés, vízhordó staféta, és természetesen focizás is szerepelt a programban. A következő program szintén a futballról szólt, ekkor a helyi öregfiúk két alakulata, a zöldek és a sárgák elevenítették fel a régi idők fociját. A két csapatban pályára lépett Dobos István, Kiss Sándor, Báthori Attila, Szemák Miklós, Rusz György, Süveg Sándor, Sándor Gyula, Kondics Zoltán, Lakatos József, Mikita Szabolcs, Csatári József, Márkus Tamás, Német Sándor, Ary József és Nagy József.

A kötélhúzóverseny győztes triója akció közben

A focipálya programját a kötélhúzóverseny és a gumicsizmadobó-viadal zárta le, mindkettő nagy érdeklődés közepette zajlott, előbbi esetében frenetikus volt a szurkolás is. A kötélhúzásban hat háromfős csapat vett részt, a legerősebbnek a Böszörményi István, Bücs Endre és Csáki Károly alkotta trió bizonyult. A gumicsizmadobásban többféle technikával próbálkoztak a résztvevők, volt amelyik bejött, de többen is csődöt mondtak, a csizma nem egyszer majdnem a közönség soraiban kötött ki. A felnőttek 26 fős mezőnyében a legmesszebbre Hegedüs Sándor hajította a csizmát, míg a 10 benevezett ifi közül Horváth Marius lett az első. A sport után mindenki megpihent, jöhetett az ebéd, közben a Lakatos Józsefből és Oláh Melissából álló zsűri elbírálta a főzőverseny ételeit, melyek között megtalálható volt a sertéshússal készült bográcsgulyás és babgulyás, birkagulyás, borjúgulyás, sertésköröm-pörkölt babbal, korhelyleves, kínai párolt rizs, töltött káposzta, toros káposzta, halászlé és sertéspörkölt nokedlivel. A zsűri végül nem tudott dönteni, hiszen a maga nemében mindegyik produktum ízlett, így mind a 12 csapat kapott valamilyen oklevelet.

Az ebéd után aztán Dobos István polgármester hivatalosan is megnyitotta a Családi Napot, majd ökumenikus fohász következett, melynek keretében Antku István római katolikus és Kozsán István görögkatolikus plébános, valamint Higyed István református lelkész áldotta meg a jelenlévőket, akik között voltak lázári, egri, szárazberki, nagypeleskei, csedregi, magyarországi és németországi vendégek is. Közben a sportteremben lezajlott — 20 fő részvételével — az asztalitenisz-verseny is, melynek döntőjében a Mikolai Turul focicsapatának kapitánya, Sándor Gyula legyőzte a Turul egykori játékosát, Kondics Zoltánt.

A frissen alakult mikolai asszonykórus élesben is kipróbálta magát

A tölgyfák árnyékában felállított, pályázat révén elnyert színpadon elkezdődtek az előadások, az iskolások humoros műsort mutattak be, majd következett az idén alakult hagyományőrző asszonykórus előadása és a Rákóczi Kulturális Egyesület gyerek-néptánccsoportja, valamint a felnőtt vegyes kórus produkciója. Az Egri Csodaszarvas részéről id. Szarvas Károly dalolt, majd a Bertici Fivérek előadására tombolt a színpad előtt a B-közép, végül négy mikolai együttes (Compact duó, Csavargók, Nagy fivérek, Robi&Szabi&Mihály) szórakoztatta a publikumot éjfél utánig. Közben volt egy hatalmas tábortűz is, a lángok köré sereglett tömeg elénekelte a magyar és a székely himnuszt is, megmelengetve a lelkeket és megdobogtatva a szíveket.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...