A családoké volt a szombat Mikolában
Utoljára módositva: 2014-08-17 19:25:38

A tavaly debütáló Családi Napot augusztus 16-án másodszor is megszervezte Mikolában a helyi RMDSZ, és a rendezvény ismét nagy sikernek örvendett. Az éjszakába nyúló egész napos eseményen mintegy háromszázan kapcsolódhattak ki a különböző programok által.

Minden asztal előtt keverték-kavarták a bográcsost

Még szombat éjfélkor is ropták a táncot fiatalok és középkorúak Mikolában, ahol másodszor szervezte meg a helyi RMDSZ-szervezet a Családi Napot, amelyen mintegy háromszázan vettek részt. A helyi futballpályán és a mellette elterülő, évtizedes tölgyfák által határolt füves tisztáson a program már kilenc után elkezdődött a főzőversenyre való benevezéssel, majd délig a gyerekeké volt a főszerep, akik mintegy negyvenen különböző vetélkedőkön mérhették össze tudásukat. Így volt zsákban futás, stafétafutás akadályokkal nehezítve, ugrókötelezés, vízhordó staféta, és természetesen focizás is szerepelt a programban. A következő program szintén a futballról szólt, ekkor a helyi öregfiúk két alakulata, a zöldek és a sárgák elevenítették fel a régi idők fociját. A két csapatban pályára lépett Dobos István, Kiss Sándor, Báthori Attila, Szemák Miklós, Rusz György, Süveg Sándor, Sándor Gyula, Kondics Zoltán, Lakatos József, Mikita Szabolcs, Csatári József, Márkus Tamás, Német Sándor, Ary József és Nagy József.

A kötélhúzóverseny győztes triója akció közben

A focipálya programját a kötélhúzóverseny és a gumicsizmadobó-viadal zárta le, mindkettő nagy érdeklődés közepette zajlott, előbbi esetében frenetikus volt a szurkolás is. A kötélhúzásban hat háromfős csapat vett részt, a legerősebbnek a Böszörményi István, Bücs Endre és Csáki Károly alkotta trió bizonyult. A gumicsizmadobásban többféle technikával próbálkoztak a résztvevők, volt amelyik bejött, de többen is csődöt mondtak, a csizma nem egyszer majdnem a közönség soraiban kötött ki. A felnőttek 26 fős mezőnyében a legmesszebbre Hegedüs Sándor hajította a csizmát, míg a 10 benevezett ifi közül Horváth Marius lett az első. A sport után mindenki megpihent, jöhetett az ebéd, közben a Lakatos Józsefből és Oláh Melissából álló zsűri elbírálta a főzőverseny ételeit, melyek között megtalálható volt a sertéshússal készült bográcsgulyás és babgulyás, birkagulyás, borjúgulyás, sertésköröm-pörkölt babbal, korhelyleves, kínai párolt rizs, töltött káposzta, toros káposzta, halászlé és sertéspörkölt nokedlivel. A zsűri végül nem tudott dönteni, hiszen a maga nemében mindegyik produktum ízlett, így mind a 12 csapat kapott valamilyen oklevelet.

Az ebéd után aztán Dobos István polgármester hivatalosan is megnyitotta a Családi Napot, majd ökumenikus fohász következett, melynek keretében Antku István római katolikus és Kozsán István görögkatolikus plébános, valamint Higyed István református lelkész áldotta meg a jelenlévőket, akik között voltak lázári, egri, szárazberki, nagypeleskei, csedregi, magyarországi és németországi vendégek is. Közben a sportteremben lezajlott — 20 fő részvételével — az asztalitenisz-verseny is, melynek döntőjében a Mikolai Turul focicsapatának kapitánya, Sándor Gyula legyőzte a Turul egykori játékosát, Kondics Zoltánt.

A frissen alakult mikolai asszonykórus élesben is kipróbálta magát

A tölgyfák árnyékában felállított, pályázat révén elnyert színpadon elkezdődtek az előadások, az iskolások humoros műsort mutattak be, majd következett az idén alakult hagyományőrző asszonykórus előadása és a Rákóczi Kulturális Egyesület gyerek-néptánccsoportja, valamint a felnőtt vegyes kórus produkciója. Az Egri Csodaszarvas részéről id. Szarvas Károly dalolt, majd a Bertici Fivérek előadására tombolt a színpad előtt a B-közép, végül négy mikolai együttes (Compact duó, Csavargók, Nagy fivérek, Robi&Szabi&Mihály) szórakoztatta a publikumot éjfél utánig. Közben volt egy hatalmas tábortűz is, a lángok köré sereglett tömeg elénekelte a magyar és a székely himnuszt is, megmelengetve a lelkeket és megdobogtatva a szíveket.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...