A csempészés az szervezett bűnözés!
Utoljára módositva: 2019-09-21 14:07:15

Újabb kampányt indított a csempészet, valamint a csempészett dohánytermékek fogyasztása ellen a JTI Románia, és 11 kutya háromszoros szimatkiképzésének költségeit is vállalta.

Annak ellenére, hogy pár nappal korábban egy hat éve példa nélküli pozitív hír látott napvilágot — júliusban az ország teljes cigarettafogyasztásának alig 13,7%-a származott a feketepiacról —, ez messze nem jelenti azt, hogy a virágzó cigarettacsempészet és illegális kereskedelem akár csak mákszemnyit is kókadozna, vagy hogy ne lenne szükség hosszú távú és pozitív ételemben „agresszív” kampányokra, netán a határrendészetnek támogatásra a cigarettacsempészet elleni harcban. A csempészet az szervezett bűnözés! megnevezéssel indította útjára újabb kampányát a Japan Tobacco International (JTI) romániai leányvállalata, főképp az ország határ menti megyéiben, hiszen a 2100 kilométernyi határszakasz mentén egész generációk jól jövedelmező foglalkozásává lett a cigarettacsempészet — amit csak egy hajszálnál is vékonyabb határ választ el a kábítószer-, fegyver- és embercsempészettől, ha ugyan elválaszt, ugyanis az utóbbi időben sajnos egyre több bűnszervezet „él a lehetőséggel”: ha már görbe meg szinte járhatatlan utakon járnak, akkor üssenek több legyet egy csapásra; a nagy méretű, fekete fóliába burkolt, no name, kimondottan illegális kereskedelemre, illegálisan gyártott cigaretták dobozai mellett elférnek a partidrogok színes tablettái, az amfetamin, de egy-egy pisztoly vagy több doboz töltény is, hogy a hamis pénztekercseket már ne is említsük. Mindezeket figyelembe véve a JTI Romania úgy döntött, kampányindítása mellett a giurgiui speciális keresőkutya-kiképző iskolába is beírat 11 négylábút, és vállalja a háromszoros szimatkiképzés (cigaretta, kábítószer, pénz) költségeit. Az elmúlt évek során a dohányipari vállalat nem kevesebb mint 50 speciális keresőkutya kiképzését finanszírozta, s a jó orrú ebek aztán a határrendészet különböző egységeinél teljesítettek szolgálatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...