A darai ügyben citálták be Szilágyi Istvánt
Utoljára módositva: 2014-05-16 19:53:20

A közbiztonságért felelős hatóságok mulasztottak a darai focimeccsen történt incidensek ügyében, akik nem értesítették a sportban történő erőszakos megnyilvánulások ellen dolgozó bizottságot.

Szilágyi István

A sportban történő erőszakos megnyilvánulások ellen dolgozó megyei bizottság előtt kellett pénteken beszámolnia Szilágyi Istvánnak a szamosdarai ötödosztályos labdarúgó–mérkőzésen történt incidensekről.

Mint arról exkluzívban, május 9-én beszámoltunk, a Szilágyi által vezetett Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) egy évre kizárta a Szamosdarai Recoltát a bajnokságból, több játékost eltiltott egy évre, pénzbírságot szabott ki miután az április 19-i, Vetési Arsneal elleni bajnoki után a játékosok összeverekedtek a pályán a nézőkkel. Virgil Dragoş, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) aligazgatója szerint az egyesület három napon belül kellett volna értesítse a bizottságot a rendbontásról, amelynek következményeként rendőrségi feljelentések is történtek, egy játékos pedig – aki a helyszínen orvosi ellátásra szorult – a kórházba került. Szilágyi azonban azt válaszolta, hogy a hatályos törvények értelmében a közbiztonságért felelős hatóságok kellett volna értesítsék a bizottságot, ők nem mulasztottak semmit. „Mi a szabályzatnak megfelelően jártunk el. Határidőn belül kihallgattuk az összes érintettet, és a legszigorúbb büntetést szabtuk ki. Ezután fellebbezési idő van, ezért nem hoztuk nyilvánosságra a döntést, ami még nem volt jogerős. Amúgy az AJF nem állami hatóság, nem vagyunk kötelesek a nyilvánosság elé tárni a belső ügyeinket” – mondta Szilágyi.

Ezzel kicsit sarokban szorította Altfatter Tamás alprefektust is, aki elismerte, felkészületlenül jött a gyűlésre. „Nem tanulmányoztam át teljes egészében az AJF statutumát és a törvényeket, amelyek szerint működik az egyesület. De én azt szeretném kérni önöktől, hogy ezután értesítsenek, ha hasonló rendbontások történnek, ne a sajtóból értesüljünk erről” – mondta a kormánybiztos–helyettes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...