A darai ügyben citálták be Szilágyi Istvánt
Utoljára módositva: 2014-05-16 19:53:20

A közbiztonságért felelős hatóságok mulasztottak a darai focimeccsen történt incidensek ügyében, akik nem értesítették a sportban történő erőszakos megnyilvánulások ellen dolgozó bizottságot.

Szilágyi István

A sportban történő erőszakos megnyilvánulások ellen dolgozó megyei bizottság előtt kellett pénteken beszámolnia Szilágyi Istvánnak a szamosdarai ötödosztályos labdarúgó–mérkőzésen történt incidensekről.

Mint arról exkluzívban, május 9-én beszámoltunk, a Szilágyi által vezetett Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) egy évre kizárta a Szamosdarai Recoltát a bajnokságból, több játékost eltiltott egy évre, pénzbírságot szabott ki miután az április 19-i, Vetési Arsneal elleni bajnoki után a játékosok összeverekedtek a pályán a nézőkkel. Virgil Dragoş, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) aligazgatója szerint az egyesület három napon belül kellett volna értesítse a bizottságot a rendbontásról, amelynek következményeként rendőrségi feljelentések is történtek, egy játékos pedig – aki a helyszínen orvosi ellátásra szorult – a kórházba került. Szilágyi azonban azt válaszolta, hogy a hatályos törvények értelmében a közbiztonságért felelős hatóságok kellett volna értesítsék a bizottságot, ők nem mulasztottak semmit. „Mi a szabályzatnak megfelelően jártunk el. Határidőn belül kihallgattuk az összes érintettet, és a legszigorúbb büntetést szabtuk ki. Ezután fellebbezési idő van, ezért nem hoztuk nyilvánosságra a döntést, ami még nem volt jogerős. Amúgy az AJF nem állami hatóság, nem vagyunk kötelesek a nyilvánosság elé tárni a belső ügyeinket” – mondta Szilágyi.

Ezzel kicsit sarokban szorította Altfatter Tamás alprefektust is, aki elismerte, felkészületlenül jött a gyűlésre. „Nem tanulmányoztam át teljes egészében az AJF statutumát és a törvényeket, amelyek szerint működik az egyesület. De én azt szeretném kérni önöktől, hogy ezután értesítsenek, ha hasonló rendbontások történnek, ne a sajtóból értesüljünk erről” – mondta a kormánybiztos–helyettes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...