A diákokat tanítani, nevelni kell
Utoljára módositva: 2014-09-16 11:01:34

610 gyerek kezdte el a 2014/2015-ös tanévet tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A Láncos-templomban tartott tanévnyitón az iskola új tanulói és tanárai fogadalmat tettek.

 

A Láncos-templomban tartott tanévnyitó istentiszteleten Nt. Kovács Sándor esperes hirdette az igét Dániel könyvéből (1. rész, 17. vers). A történet négy fiatalról, Dánielről és barátairól szólt, akiket a hódító uralkodó Babilonba vitt, hogy ott tanuljanak. A barátok azt kérték, hogy ők Isten tanítása szerint étkezhessenek, s csak gyümölcsöt ettek. Az egészséges táplálkozás és az Istenbe vetetett hitük eredményeként a vizsgákon a legjobb eredményeket érték el, s a tanácsadók közül a legbölcsebbeké váltak. Az igehirdető kihangsúlyozta, a ma törvényhozói is rá kellene eszméljenek arra, hogy a tanügyet és az egészségügyet kell támogatni, hogy okos, értelmes és egészséges emberekké váljon a jövő nemzedéke. Kovács az ünnepi istentiszteleten megjelent szülőkhöz szólva elmondta, örül, hogy a gyerekeiket a Református Gimnáziumba íratták, ahol komoly és felkészült tanárok foglalkoznak velük, s nemcsak tanítani fogják őket, hanem hitükben is megerősítik. Ezt követően Nt. Nagy Sándor esperes Isten igéjével (Zsoltárok könyve, 119. rész, 33–35. vers) köszöntötte az egybegyűlteket, kihangsúlyozva, hogy a Református Gimnáziumban az oktatás mellett a gyerekek nevelésére is hangsúlyt fektetnek. „Kedves diákok, igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Imádkozzatok és dolgozzatok, mert abból baj nem lehet” — buzdította a diákokat Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes. A gimnázium igazgatónője, Szilágyi Éva az előkészítő osztályosokat arra kérte, hogy saját papírmadaraikat helyezzék el az élet fájának fészkeiben. Az ötödikesekhez és kilencedikesekhez szólva kihangsúlyozta, hogy az első iskolai naptól komolyan kell venni a tanulást. Az igazgató elmondta, a tavalyi tanév során szép eredményeket értek el a gimnázium diákjai a különböző versenyeken, de sajnos a nyolcadikosok és tizenkettedikesek teljesítménye nem volt túl meggyőző. Annak érdekében, hogy segítsék a diákokat a tanulásban, minden nap, 15 és 16 óra között egy-egy tanár segít házi feladatot megoldani vagy tanulni. Az idei tanévtől újdonság, hogy megszervezik a gólyatábort, illetve a nagytarnai tábor lehetőséget biztosít arra, hogy erdei iskolába járjanak majd a diákok. Az ünnepség keretében az előkészítő osztály diákjának, Nagy Kandó Bálintnak a szavalatát is meghallgathatták az egybegyűltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...