A diákokat tanítani, nevelni kell
Utoljára módositva: 2014-09-16 11:01:34

610 gyerek kezdte el a 2014/2015-ös tanévet tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A Láncos-templomban tartott tanévnyitón az iskola új tanulói és tanárai fogadalmat tettek.

 

A Láncos-templomban tartott tanévnyitó istentiszteleten Nt. Kovács Sándor esperes hirdette az igét Dániel könyvéből (1. rész, 17. vers). A történet négy fiatalról, Dánielről és barátairól szólt, akiket a hódító uralkodó Babilonba vitt, hogy ott tanuljanak. A barátok azt kérték, hogy ők Isten tanítása szerint étkezhessenek, s csak gyümölcsöt ettek. Az egészséges táplálkozás és az Istenbe vetetett hitük eredményeként a vizsgákon a legjobb eredményeket érték el, s a tanácsadók közül a legbölcsebbeké váltak. Az igehirdető kihangsúlyozta, a ma törvényhozói is rá kellene eszméljenek arra, hogy a tanügyet és az egészségügyet kell támogatni, hogy okos, értelmes és egészséges emberekké váljon a jövő nemzedéke. Kovács az ünnepi istentiszteleten megjelent szülőkhöz szólva elmondta, örül, hogy a gyerekeiket a Református Gimnáziumba íratták, ahol komoly és felkészült tanárok foglalkoznak velük, s nemcsak tanítani fogják őket, hanem hitükben is megerősítik. Ezt követően Nt. Nagy Sándor esperes Isten igéjével (Zsoltárok könyve, 119. rész, 33–35. vers) köszöntötte az egybegyűlteket, kihangsúlyozva, hogy a Református Gimnáziumban az oktatás mellett a gyerekek nevelésére is hangsúlyt fektetnek. „Kedves diákok, igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Imádkozzatok és dolgozzatok, mert abból baj nem lehet” — buzdította a diákokat Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes. A gimnázium igazgatónője, Szilágyi Éva az előkészítő osztályosokat arra kérte, hogy saját papírmadaraikat helyezzék el az élet fájának fészkeiben. Az ötödikesekhez és kilencedikesekhez szólva kihangsúlyozta, hogy az első iskolai naptól komolyan kell venni a tanulást. Az igazgató elmondta, a tavalyi tanév során szép eredményeket értek el a gimnázium diákjai a különböző versenyeken, de sajnos a nyolcadikosok és tizenkettedikesek teljesítménye nem volt túl meggyőző. Annak érdekében, hogy segítsék a diákokat a tanulásban, minden nap, 15 és 16 óra között egy-egy tanár segít házi feladatot megoldani vagy tanulni. Az idei tanévtől újdonság, hogy megszervezik a gólyatábort, illetve a nagytarnai tábor lehetőséget biztosít arra, hogy erdei iskolába járjanak majd a diákok. Az ünnepség keretében az előkészítő osztály diákjának, Nagy Kandó Bálintnak a szavalatát is meghallgathatták az egybegyűltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...