A döntő harmadik meccsét játsszák csütörtökön
Utoljára módositva: 2019-05-16 09:19:30

Csütörtökön 19 órától a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben a Városi Sportklub női kosárlabdacsapata a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ellen játssza a bajnoki rájátszás döntőjének harmadik – remélhetően nem az utolsó – mérkőzését.

Szatmárnémetibe folytatja a vendéglátó Városi Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata a bajnoki címért zajló csatát: a három nyert mérkőzésig tartó párharc harmadik találkozója előtt a háromszékiek 2–0-ra vezetnek.

Zoran Mikes edző tanítványai szerencsésebbnek mondhatják magukat az első két hazai meccs után. A teljesítményt tekintve ugyanis egyik gárda sem mondhatja el azt, hogy egyértelmű fölényben játszott. A Sepsi-SIC remekül kihasználta a szatmáriak gyenge perceit, de ugyanúgy, a szentgyörgyieknek is voltak hasonló pillanatai, amikor a VSK-nak sikerült felzárkóznia. Így kiegyenlített csata zajlott, és végül az a csapat győzött, amely kevesebbet hibázott. Az első mérkőzésen 39 százalékos dobópontosságfal játszott a Sepsi, 32-vel a VSK, az eladott labdák számát tekintve 10–18 volt az állás. A második meccsen 33–31 százalék volt a dobópontosság állása, míg az eladott labdák számát tekintve a VSK javított (10), a Sepsi viszont rontott (17).

Talán ezek a statisztikai adatok is alátámasztják a szatmáriak elvárásait: csütörtökön nem zárulhat le a bajnoki döntő. Vagyis: a VSK-nak győznie kell. 19 órakor kezdődik a mérkőzés, és szatmári siker esetén folytatódik a döntő párbaj. Szombat délután a negyedik mérkőzést rendezik, ugyancsak a Both Katalin Sportteremben.

Mint ismeretes, a VSK női kosárlabdacsapata a történelme negyedik döntőjét játssza. Egyszer sem sikerült elhódítani a címet, az előző háromból pedig csak egyszer történt meg, hogy meccsgyőzelem nélkül zárta a finálét a szatmári alakulat (2012-ben 3–0 a CSM Târgoviște csapatával). 2011-ben az Aradi ICIM, tavaly pedig a Sepsi-SIC nyerte az aranyérmet a VSK ellenében, egyaránt 3–1-es párharc után. 2018-ban a piros-fehérek a két szentgyörgyi vereség után győzelemmel kezdték a hazai sorozatot, viszont a negyedik mérkőzést elvesztették, így a Sepsi a Both-teremben ünnepelte történelme harmadik bajnoki aranyérmét. 2016-ban a Gyulafehérvári CSU ellen 3–0-ra, 2017-ben pedig a Kolozsvári U ellen nyert még 3–1-re a fináléban, viszont 2015-ben – bár favoritként indult – 3–2-re elvesztette a CSM Târgoviște elleni döntőt. Akkor is behúzta a két hazai meccsét a Sepsi, viszont a dâmbovițai folytatásban a Dan Fleșeriu által felkészített Târgoviște nyert, majd a szentgyörgyi mindent eldöntő találkozón a narancssárgák nyertek. Oláh Andrea és Andreea Huțanu ünnepelt akkor bajnoki aranyérmet Târgoviștéval, míg a kudarcot valló Sepsi keretéből csak Annemarie Gödri-Părău a mai felállásban is. Talán mindhárom lány visszaemlékezik azokra a mérkőzésekre, és a VSK-nál játszó Oláh és Huțanu erőt merítenek, és újabb bravúrhoz segítik aktuális csapatukat.

A csütörtöki mérkőzés 19 órakor kezdődik, a VSK vezetői pedig bíznak abban, hogy a szatmáriak zsúfoltságik megtöltik majd a Both-terem nézőterét, és hangos, sportszerű szurkolással segítik majd a VSK lányait a győzelemre.

Amraé a kezdődobás

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának egykori közönségkedvence, Amra Mehmedic (képünkön) végzi el csütörtökön 19 órától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni döntőmeccs ünnepi kezdődobását. A bosnyák lány a 2011-2012-es idényben volt a VSK játékosa, majd egyéb európai csapatokban fordult meg egy-egy szezont, két évvel ezelőtt pedig befejezte sportolói pályafutását, most odahaza, a zenicai önkormányzat alkalmazottja. Amra elfogadta a szatmáriak meghívását, és most Szatmárra utazik, és reméljük a VSK szerencsehordozója lesz. A szatmári csapat keretében most is játszik egy bosnyák lány, Matea Tavic, aki 2016-ban Amra javaslatára szerződött a VSK-hoz.

Kisdöntő

Az Aradi FCC ICIM csapata szerezte meg a női kosárlabda-bajnokság bronzérmét. Bogdan Bulj edző alakulata oda-visszavágón verte a Brassói CSTBv Olimpia együttest a két nyert mérkőzésig tartó párharcban, így a dicső múltú Maros-parti alakulat négy év után először áll dobogón az idény végén. A brassóiak negyedik éve játszanak bajnoki bronzcsatát, és miután az előző két évben győztek, most a második alkalommal zárnak a 4. helyen.

Így fest eddig a bajnoki táblázat

3. Aradi FCC ICIM

4. Brassói CSTBv Olimpia

5. CSM Târgoviște

6. Kolozsvári Universitatea

7. Phoenix Știința Konstanca

8. Nagyváradi CSU

9. Marosvásárhelyi VSK

10. Rapid Bukarest

11. Agronomia Bukarest

12. Kézdivásárhelyi SE

13. CSM Alexandria.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...